خشم زلنسکی از ترامپ!
به گزارش خبرگزاری آنا، رئیسجمهور اوکراین نمیتواند خشم و نارضایتی خود را نسبت به طرح ارائه شده از سوی واشنگتن مبنی بر پایان دادن به جنگ و روشهای مصالحه با مسکو کتمان کند! واگذاری قسمتهایی از خاک اوکراین به روسیه و ارائه تضمین از سوی کییف در خصوص عدم پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حداقل برای دو دهه، به معنای شکست میدانی و فرامتنی ناتو در جنگ روسیه-اوکراین خواهد بود.
با این حال زلنسکی در چنین معادلهای نقش یک متغیر وابسته به کاخ سفید را خواهد داشت و قدرت ایستادگی در برابر طرحهای تحمیلی از سوی واشنگتن را ندارد.
خشم زلنسکی نسبت به این موضوع، اخیرا در جریان سفر وی به پاریس و دیدارش با ترامپ تبلوری خاص و ملموس پیدا کرده است.
رئیسجمهور اوکراین اخیرا در جریان شرکت در مراسمی برای بازگشایی کلیسای نوتردام با «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا دیدار کرد؛ دیداری که در ابتدای امر از نگاه زلنسکی «خوب و سازنده» توصیف شد، اما اکنون او واکنش دیگری نشان داده است!
موضع مجدد رئیسجمهور اوکراین در قبال دیدار اخیرش با ترامپ نشان داد که مواضع اولیه زلنسکی، چیزی جز یک تعارف دیپلماتیک نبوده است.
رئیسجمهور اوکراین در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این روش خاتمه جنگ نیست. جنگ نمیتواند به آسانی با یک تکه کاغذ و چند امضا به پایان برسد. یک آتشبس بدون ارائه تضمینهایی میتواند هر لحظه نقض شود. برای آنکه اطمینان حاصل شود اوکراینیها دیگر متحمل خساراتی نمیشوند، باید صحت آتشبس و صلح را تضمین کنند و نباید چشم خود را به روی اشغالگری ببندند.»
همان گونه که مسجل است، ترامپ در دیدار با زلنسکی، وی را در خصوص پذیرش شروطی که از نگاه وی (رئیسجمهور اوکراین) و ناتو یکطرفه محسوب میشود، تحت فشار قرار داده و حتی لابیگریهای مکرون با رئیسجمهور جدید آمریکا نیز نتوانسته تاثیری در این خصوص داشته باشد. نکته قابل توجه دیگر اینکه ترامپ اصرار زلنسکی بر نبرد با روسیه را مصداق نوعی دیوانگی دانسته و بر چینش میز مذاکرات آتش بس اجباری میان روسیه و اوکراین شدیدا اصرار میورزد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا قصد دارد از پایان دادن به جنگ اوکراین به مثابه یک دستاورد بزرگ در روزهای اول حضور خود در کاخ سفید یاد کند.
کشمکش ناتو، زلنسکی و دولت جدید آمریکا بر سر نحوه پایان دادن به جنگ اوکراین در حالی تشدید شده که جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح وجود ندارد. با این حال ترامپ تلاش میکند تا چنین روندی را در قالب یک پروژه فوری و ضربتی کلید بزند و نگاهی روند محور و پیوسته نسبت به این پرونده ندارد.
انتهای پیام/