برگزاری شیوه فعلی کنکور جوابگوی نیازهای جامعه نیست/ لزوم تغییر در ساختار نظام سنجش و پذیرش+ فیلم
نصراله زاده رئیس سابق دانشگاه تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره سنجش نظام و پذیرش برای ورود داوطلبان تحصیلات تکمیلی به دانشگاهها اظهار کرد: بحث پذیرش دانشجو از جمله مسائلی است که نیازمند حکمرانی درست است.
وی با بیان اینکه در دوره زمانی به خصوص پس از انقلاب مسابقهای برای جذب دانشجویان به دانشگاهها برگزار شده است؛ تاکید کرد: باید پذیرش دانشجویان برای ورود به دانشگاهها متناسب با نیازهای کشور باشد.
نصراله زاده ادامه داد: کشور هزینه زیادی بابت دانشجویان ارشد و دکتری پرداخت میکند، اما نمیداند که این هزینه دقیق برای کجا صرف خواهد شد؟ این مسئله مهمترین موضوعی است که قابلیت تفکر جدی دارد.
رئیس سابق دانشگاه تبریز گفت: البته، کسانی که دارای امکانات هستند، میتوانند برای توسعه علم درس بخوانند و از این بابت مشکلی وجود ندارد. اما، اگر چالش در کشور وجود داشته باشد، باید متخصصان را برای رفع نیازهای کشور تربیت کنیم؛ بنابراین باید آمایش سرزمینی صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: البته، قبل از این مورد باید تکلیفمان را با تعدد دانشگاهها حل کنیم، یعنی به کشورهای هم سطح یا بزرگتر از خودمان نگاهی بیندازیم تا فلسفه ایجاد دانشگاهها و پذیرش بیش از حد دانشجویان را متوجه شویم.
رئیس سابق دانشگاه تبریز ادامه داد: باید تغییرات اساسی در نظام سنجش و پذیرش دانشجویان متناسب با نیازهای جامعه ایجاد کنیم تا نخبگان جامعه وارد این عرصه شوند، قطعا برگزاری کنکور کنونی برای پذیرش دانشجو جوابگوی نیازهای کشور نیست و در این رابطه باید تجدیدنظرهایی صورت بگیرد برای جذب و پذیرش نظام درستی ایجاد شود تا تخصصهای کشور تطابق جدی با مسائل جامعه داشته باشند.
انتهای پیام/