رفع نیازهای شرکتهای دانش بنیان از طریق دانشگاهیان/ حمایت بنیاد ملی از پژوهشهای بنیادی و کاربردی
علیمحمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: پژوهشهایی که در بنیاد ملی علم ایران انجام میشوند یا بنیادی و پایه یا کاربردی هستند. پژوهشهای بنیادی و پایه عموما منجر به تربیت نیرو و انتشار مقالات میشود. در نهایت این امر باعث میشود که مرزهای دانش توسعه پیدا کند. اساتید کارشان را ادامه دهند تا پژوهشهای علمی آنها به فناوریهای کاربردی تبدیل شود.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری افزود: یک سری از پژوهشها نیز کاربردی هستند. این نوع پژوهشها از ابتدا، کاربرد خاصی برای آنها تعریف شده است. این پژوهشها نیز میتوانند بعد از اتمام، ورودی نهادهای تجاری سازی و نهادهای توسعه فناوری و توسعه صنعت باشند.
دکترای تخصصی مدیریت فناوری اظهارکرد: کاری که در بنیاد ملی علم ایران برای حمایت از پژوهشها انجام میدهد این است که فراخوانهای ویژهای با همکاری نهادهای مرتبط انجام میدهد. یکی از وظایف اصلی نهادها ادامه دادن طرحهاست. به عنوان مثال بنیاد ملی علم ایران با کمک ستاد زیستی فراخوانهایی زیست فناوری انجام میدهد. بنیاد از پژوهشها حمایت میکند و ستاد نیز ادامه مسیر، تجاری سازی و رسانده به صنعت و بازار پیگیری میکند.
وی بیان کرد: اکنون بنیاد ملی علم ایران از طرحهای پژوهشی همه حوزههای علمی شامل علوم پایه، فنی مهندسی، علوم پزشکی، علوم انسانی، کشاورزی، هنر و علوم و معارف دینی حمایت میکند.
وی خاطرنشان کرد: غالبا بنیاد ملی علم ایران از پژوهشهایی حمایت میکند که در دانشگاهها انجام میشوند. این پژوهشها باید توسط نهادهای دیگر به شرکتها معرفی شوند. در فراخوان هایمان نیازهای شرکتهای دانش بنیان را میگیریم و به دانشگاهها میدهیم تا اجرا کنند بدین طریق ارتباطی بین صنعت و دانشگاه ایجاد میکنیم.
وی گفت: یکی از مهمترین اقدامات برای حمایت از نخبگان این است که ابزار کاری برای آنها وجود داشته باشد. بخش زیادی از نخبگان کشور دوست دارند تحقیق و پژوهش انجام دهند. حمایتهای بنیاد ملی علم ایران در این راستاست تا نخبگان کشور فضای کار و حمایت لازم برای انجام کارهای پژوهشی شان داشته باشند.
انتهای پیام/