دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آخرین وضعیت دو ماهواره بومی پرتاب شده/آیا «هدهد» و «کوثر» طبق پیش بینی‌ها عمل کردند؟

آخرین وضعیت دو ماهواره بومی پرتاب شده آیا «هدهد» و «کوثر» طبق پیش بینی‌ها عمل کردند؟
مدیر عامل شرکت دانش بنیان امیدفضا از آخرین وضعیت دو ماهواره بومی هدهد و کوثر خبر داد و گفت: ماهواره هدهد و کوثر در فاز به دست‌گیری هستند و در برخی موارد طبق پیش بینی‌ها عمل کردند و در بعضی خیر.
کد خبر : 944947

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسین شهرابی مدیر عامل شرکت دانش بنیان امیدفضا در گفت و گو با خبرنگار پیرامون آخرین وضعیت ماهواره‌های هدهد و کوثر توضیح داد و گفت: ماهواره هدهد در حال اتمام مرحله بدست گیری است به این مفهوم که ماهواره شرایط خود را به زمین ارسال می‌کند و تیم طراح از زمین ارزیابی‌های لازم را انجام می‌دهند تا ماهواره برای انجام مأموریت اصلی آماده شود؛ که انشالله در آینده نزدیک به طور رسمی اطلاع‌رسانی می‌گردد. ماهواره کوثر هم مراحل اولیه بدست گیری را انجام داده است و در حال حاضر در تلاش برای نشانه روی به سمت زمین است. پیش‌بینی می‌شود که برای تکمیل این مرحله زمان زیادی لازم باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ماهواره‌ها تاکنون طبق پیش بینی‌های عمل کردند افزود: در برخی موارد بله و در برخی موارد خیر! عمده‌ترین و اولین مورد در عدم تطابق با پیش‌بینی قبلی، داشتن موقعیت مداری ماهواره‌ها به طور منظم و متوالی بود که بیشتر از زمان مورد انتظار برای آن زمان صرف شد.

شهرابی بیان کرد:در حال حاضر ماموریت تصویر، منحصر به ماهواره کوثر است و چون هنوز مرحله بدست‌گیری کامل نشده است امکان ارسال تصویر فراهم نمی‌باشد.  ما در تلاش هستیم که سمت‌گیری مطلوب برای این ماهواره صورت گیرد. از نظر ما سمت‌گیری مطلوب یعنی نشانه‌روی ماهواره به سمت زمین و به تبع آن سمت‌گیری مناسب به طرف خورشید است و کوثر در این مرحله قرار دارد. داده‌هایی که از ابتدا تاکنون از «کوثر» داشتیم، نشان می‌دهد که این سمت‌گیری به مرور بهبود یافته و سمت‌گیری آن با توجه به انتظارات ما در حال بهبود است. در خصوص ماهواره‌ی هدهد نیز در حال اتمام مرحله بدست‌گیری هستیم و ان‌شاءالله بعد از آن وارد مرحله اجرای مأموریت اینترنت اشیاء خواهیم شد و انتقال داده بین کاربران و ایستگاه‌های مختلف رخ می‌دهد.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: تصاویر ماهواره «کوثر» با مأموریت کشاورزی و نقشه‌برداری به‌عنوان اولین ماهواره ایرانی که استاندارد ماهواره‌های مکعبی را دارد، ساخته شده است.و انشالله قرار است این دو ماهواره بیش از سه سال در مدار قرار داشته باشند.

شهرابی درباره برنامه‌های بعدی این شرکت دانش بنیان گفت: بهبود عملکرد ماهواره‌ها با افزایش کیفیت و تکثیر ماهواره‌ها در حوزه بالادستی صنعت فضایی و توسعه کاربرد‌ها در حوزه پایین‌دستی از دیگر فعالیت‌هایی است در برنامه‌های آینده ما وجود دارد.

گفتنی است ؛ روز سه‌شنبه ۱۵ آبان پرتاب دو ماهواره هدهد و کوثر ایرانی با پرتابگر سایوز از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه صدر اخبار قرار گرفت. هر دو ماهواره هدهد و کوثر با موفقیت در مدار تزریق شدند و سیگنال خود را به زمین مخابره کردند.

ماهواره «کوثر» که در سال ۲۰۱۹ توسط بخش خصوصی توسعه‌یافته است، به‌عنوان یک ماهواره سنجش از دور با وضوح تصویری بالا طراحی شده و قابلیت تصویربرداری با کیفیت ۳.۵ متر در هر پیکسل را دارد. این ماهواره به منظور استفاده در بخش‌های کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی، پایش محیطی و نقشه‌برداری دقیق ساخته شده است و می‌تواند به پایش تغییرات زیست‌محیطی و مدیریت بلایای طبیعی کمک کند​.

عمرعملیاتی این ماهواره در مدار حدود سه سال پیش‌بینی شده و از فناوری‌های پیشرفته تصویربرداری و انتقال داده بهره می‌برد.این ماهواره برای استفاده در کشاورزی دقیق، مدیریت منابع طبیعی، پایش محیط زیست و مدیریت بحران توسعه یافته است.ماهواره «هدهد» نیز به عنوان یک ماهواره ارتباطی با قابلیت پشتیبانی از اینترنت اشیاء (IoT) طراحی شده و برای برقراری ارتباطات در مناطق دورافتاده و کم‌دسترسی به شبکه‌های زمینی به کار خواهد رفت. این ماهواره می‌تواند در حوزه‌هایی مانند کشاورزی هوشمند، حمل‌ونقل و مدیریت بحران کاربرد داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب