دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حمایت معاونت علمی از توسعه مدل زبانی بزرگ بومی

حمایت معاونت علمی از توسعه مدل زبانی بزرگ بومی
روند پیشرفت  سازوکار‌های حمایتی طرح پروژه دانشگاهی توسعه مدل زبانی بزرگ بومی بررسی و تبیین شد.
کد خبر : 943832

به گزارش خبرگزاری آنا، نشست معاون علمی رئیس‌جمهور و گروه فناور پروژه طراحی مدل زبانی بزرگ بومی ایران از دانشگاه تربیت مدرس، روند پیشرفت این پروژه، الزام‌ها و سازوکار‌های حمایتی از طرح‌های مشابه مبتنی بر هوش مصنوعی بررسی شد.

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به الگو‌ها و موضوعات اولویت‌دار حمایت معاونت علمی از طرح‌های بومی و فناورانه در حوزه هوش مصنوعی گفت و ادامه داد: معاونت علمی در قالب حمایت‌های تسهیلاتی از شرکت‌ها و حمایت مالی از طرح‌های دانشگاهی توسعه دهنده مرز‌های دانش و فناوری، بستر را برای توسعه فناوری و کاربردی سازی آن در عرصه حکمرانی و رفع نیاز‌های جامعه فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: رویکرد معاونت علمی، شرکت‌داری نیست و متناسب با اهمیت و نوآورانگی طرح‌ها، حمایت‌های مالی و تسهیلاتی را در جهت رفع یک نیاز یا فرهنگ‌سازی و جریان سازی انجام می‌دهد. هدایت طرح‌ها به طوری که جریان سازی کنند، در آینده اقتصادی شده و بتوانند ارزش افزوده و اشتغال ایجاد کنند جزو مهم‌ترین رویکرد‌های معاونت علمی در این حمایت‌ها است.

وی با اشاره به حمایت از توسعه ابزار‌ها و کارکرد‌های هوش مصنوعی گفت: دانشگاه‌ها در توسعه ابزارها، کاربرد‌ها و ترویج فرهنگ کاربردی سازی فناوری‌های پیشرفته از جمله هوش مصنوعی، نقشی کلیدی دارند و به همین منظور، طرح‌های توسعه‌ای و فناورانه دانشگاهی مورد حمایت معاونت علمی هستند. از جمله همین برنامه‌ها، توسعه دستیار‌های هوش مصنوعی به منظور فرهنگسازی و ترویج این حوزه در قالب فراخوان با دانشگاه‌های برتر است و به تناسب این فراخوان، هریک از این دانشگاه‌ها ماموریت توسعه و راه‌اندازی یک دستیار هوش مصنوعی را برای یکی از حوزه‌های حکمرانی و اجرایی، از وزارتخانه‌ها تا نهاد قانون‌گذاری کشور طراحی خواهد کرد.

افشین با بیان این‌که معاونت آمادگی دارد تا با همه دانشگاه‌های شاخص و برتر، حدأقل یک پروژه دستیار هوش مصنوعی تعریف کند، ادامه داد: دانشگاه‌ها در صورت موفقیت در اجرای پروژه در قالب تعریف پروژه‌های جدید با تسهیلات ویژه حمایت می‌شوند. این امر موجب شود ضمن تشویق زیست یوم دانشگاهی به فعالیت در حوزه کاربردی سازی فناوری، فرهنگ توسعه هوش مصنوعی در دانشگاه و جامعه نخبگانی نهادینه شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان این‌که در قالب قرارداد با دانشگاه‌ها از توسعه طرح‌های هوش مصنوعی طرح‌ها و پروژه‌های هوش مصنوعی حمایت خواهد شد، ادامه داد: علاوه بر حمایت از پروژه‌های ترویجی و مأموریت‌محور در دانشگاه‌ها برای توسعه هوش مصنوعی، معاونت علمی تلاش می‌کند با حمایت از توسعه یک زیرساخت منسجم و یکپارچه، زمینه را اجرای طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه دانشگاهی در حوزه هوش مصنوعی فراهم کند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب