دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تولید ساز با تلاش سازندگان ایرانی؛ از دمام بوشهر تا بوق شاخی و صور اسرافیل

تولید ساز با تلاش سازندگان ایرانی؛ از دمام بوشهر تا بوق شاخی و صور اسرافیل
کاوه میرالی سازنده سازهای ایرانی و کوبه‌ای از فعالیت‌های خود در زمینه ساخت سازهای ایرانی و خارجی می‌گوید.
کد خبر : 941872

کاوه میرالی سازنده ساز‌های کوبه‌ای بادی شرکت‌کننده در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: من از اوایل دهه ۹۰ وارد این کار شده‌ام. در غرفه ما ساز‌های ایرانی و کوبه‌ای، انواع دَمام مثل دمام خمره‌ای، بوشهری، مذهبی و دریایی برای کشور‌های حوزه خلیج فارس وجود دارد.  

وی  عنوان کرد: تخصص اصلی ما ابداع یا بازآفرینی ساز‌های مشهور و کهن اقوام مختلف قاره آمریکا، آفریقا و آسیا است؛ مثلاً ساز «کارنیکس» متعلق  قوم سلتیک در اروپا به ویژه کشور‌های فرانسه و آلمان که قدمتی بین ۲ تا ۳ هزار سال دار را هم داریم. همچنین شیپور جنگ فرانسه و آلمان از جنس اصل برنز را برای نخستین بار در ایران تولید کردیم. هنگ‌درام سرخپوستی مربوط به قوم مایا نیز ارائه کردیم که دراین نمایشگاه از آن رونمایی می‌شود. در کنار اینها، سایکودرام ژاپنی که در المپیک ۲۰۲۰ نواخته شد را هم ساخته‌ایم.

میرالی اظهار کرد: ساز «بوق شاخی» رادر انواع و اقسام مختلف تولید می‌کنیم؛ البته این ساز در اصل با شاخ گوزن آمریکایی ساخته می‌شود، اما به خاطر حمایت از حقوق حیوانات، از سال ۱۳۹۳  آن را  با ماده جایگزین و به صورت ابداعی تولید کردیم. در نتیجه، این گونه ساز‌ها با قیمت پایینتر و در عین حال تنوع صوتی بیشتر در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

وی افزود: ساز «اسرافیل هورن» یا همان «صوراسرافیل» هم از ابداعات مجموعه ما است که صدای بمی دارد. این ساز در تولید آثار تاریخی در سینما و تلویزیون و اجرای تئاتر‌ها قابلیت استفاده دارد. همچنین ساز «وایکینگ‌هورن» که شیپور جنگ اقوام وایکینگ است را نیز تولید کرده‌ایم که دور آن طرح‌هایی مربوط به قوم وایکینگ حکاکی شده است.

این فعال حوزه موسیقی درباره مشکلات این عرصه گفت: یکی از نکات مهم  این است که سازندگان ساز نه تنها برای مردم که حتی برای فعالان حوزه موسیقی و هنرمندان نیز شناخته‌شده نیستند. کسی که در حوزه ساخت و طراحی ساز فعالیت می‌کند باید خیلی تلاش کند تا شناخته شود  در حالی که باید فضایی برای معرفی این  عزیزان فراهم باشد.

لازم به یادآوری است، دومین نمایشگاه صنعت موسیقی از ۲۹ آبان تا جمعه دوم آذرماه در حال برگزاری است. عموم مردم وعلاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۱۲ تا ۲۰ برای بازدید از این رویداد هنری به  محل نمایشگاه‌های برج میلاد تهران مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب