با فقر نمایشنامه روبه رو هستیم/ضرورت ایجاد بانک نمایشنامه کودک و نوجوان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، تئاتر به ویژه در بخش کودک و نوجوان، یکی از بسترهای مهم برای پرورش خلاقیت، تقویت ارتباطات انسانی و ارتقای ارزشهای اخلاقی است. این هنر، در تقابل با جریانهای سطحی سرگرمیسازی، جایگاهی بیبدیل در شکلدهی به هویت فردی و اجتماعی کودکان و نوجوانان دارد. خانوادهها با تشویق فرزندانشان به حضور در این عرصه، نهتنها زمینهساز رشد فکری آنها میشوند، بلکه فرصتی را برای تعامل سازنده و تقویت همبستگی اجتماعی فراهم میکنند.
حمیدرضا نعیمی، عضو هیئت داوران بخش کودک و نوجوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، در حاشیۀ تماشای نمایشهای تولید شده در مرکز امید (حوزه هنری کودک و نوجوان) که در سالنهای نمایش حوزۀ هنری تهران به روی صحنه رفت، در گفتوگو با خبرنگار آنا ضمن تقدیر از تمامی دستاندرکاران و برگزارکنندگان این جشنواره گفت: در این دوره که افتخار داشتم در خدمت شما باشم، متأسفانه باید بگویم که این بخش همچنان از کمبود متنهای مناسب رنج میبرد و این مسئله، گرچه بارها و بارها مطرح شده، اما همچنان به قوت خود باقی است.
وی، ضمن ابراز خرسندی از این امر که امروز، در بخش تئاتر بزرگسال، به نقطهای رسیدهایم که نمایشنامههای قابل قبولی نوشته شدهاند و کارگردانان از این آثار بهره میبرند، افزود: در تئاتر کودک و نوجوان این جدیت و دقت در نوشتن آثار بهندرت دیده میشود و من، افسوس میخورم از انرژی و تلاشی که گروهها و کارگردانان به خرج میدهند، درحالیکه بهدلیل نبود متنهای سالم و درخشان، این زحمات گاهی به هدر میرود.
وی همچنین پیشنهاد ایجاد یک بانک نمایشنامه کودک و نوجوان را مطرح کرد و گفت: متأسفانه امروز با فقر نمایشنامههای مناسب برای کودکان و نوجوانان روبرو هستیم. به نظر من، اکنون زمان آن رسیده است که دبیرخانه جشنواره تلاشی برای ایجاد یک بانک نمایشنامه کودک و نوجوان انجام دهد و این بانک میتواند شامل نمایشنامههای تصویری، فایلها و کتابهای استاندارد در این حوزه باشد و آنها را به گروههای تئاتری در شهرها و تهران معرفی کند.
نعیمی با بیان این نکته که این اقدام میتواند در دورههای آینده، جشنوارهای پربارتر و متنوعتر ایجاد کند، اظهار داشت: نباید بعد از ۳۰ دوره، همچنان مشکلات اولیه را داشته باشیم و به همین دلیل، من پیشنهاد میدهم که این بانک، با همکاری نویسندگان، نمایشنامههای چاپشده یا دستنویس را در اختیار گروهها قرار دهد تا آنها با کسب اجازه از نویسندگان، این آثار را به اجرا درآورند.
این فعال حوزه تئاتر اظهار داشت: آموزش نیز در این عرصه مهم است. امیرحسین شفیعی بهعنوان یکی از چهرههای پرتلاش و تأثیرگذار در زمینه تئاتر است و از او و مدیرکل ارشاد استان تهران درخواست میکنم که به مقوله آموزش توجه بیشتری داشته باشند. امروز در برخی از نمایشهای در حال اجرا، استانداردهای لازم برای نمایش کودک و نوجوان با توجه به مقطع سنی رعایت نمیشود. این استانداردها، از موضوعات و محتوای مناسب برای کودک و نوجوان تا خطوط و مرزهای مشخص، باید در همه نمایشها لحاظ شود.
این کارگردان تئاتر در پایان گفت: امیدوارم که سال آینده، سالی درخشان برای تئاتر کودک و نوجوان استان تهران باشد.
انتهای پیام/