دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می دهد؛

آغاز رسمی سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی/ تابش:هنر و رسانه های دیجیتال با این جشنواره عجین است

آغاز رسمی سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی  تابش:هنر و رسانه های دیجیتال با این جشنواره عجین است
آیین آغازین سومین جشنواره بین المللی چند رسانه ای میراث فرهنگی در شیراز برگزار شد.
کد خبر : 939405

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آیین آغازین سومین جشنواره بین المللی چند رسانه ای میراث فرهنگی به دبیری علیرضا تابش امشب، پانزدهم آبان ماه در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

پیش از آغاز رسمی مراسم از سردیس پادشاهان ساسانی و اشکانی، تندیس جایزه شیراز و تابلوی منبت و معرق ظهر عاشورا و نمایشگاه عکس آثار راه یافته به بخش مسابقه عکس جشنواره توسط علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی رونمایی شد.

در ابتدای مراسم تصاویری از جنگ غزه همراه با سخنان مقام معظم رهبری به نمایش در آمد که به بیش از صد و هشتاد خبرنگاری که جان خرا در جنگ غزه فدا کردند، تقدیم شد.

علیرضا تابش در این مراسم عنوان کرد: مفتخرم که بار دیگر و اینبار در شهر شعر و ادب شیراز عزیز به عنوان دبیر سومین جشنواره بین المللی چند رسانه در خدمت علاقه مندان هستم، شعار امسال جشنواره «ایران ما میراث ما» به خوبی نشان دهنده اهمیت و جاذبه های فرهنگی این مرز و بوم است و نگاهی به موضع مشخص و راهبردی رهبر انقلاب است که این امر را در سیاست های کلی نظام مشخص کرده است.

وی در ادامه افزود: ما در عصری زندگی میکنیم که فناوری های نوظهور توانستند تاثیر عمیق بر همه زندگی ما بگذارند و این جشنواره محل تلاقی این دو حوزه میراث فرهنگی به عنوان بزرگترین دارایی است که باید حفظ و نگهداری شود و با استفاده از خلاقیت و فناوری های نوین به نسل های آتی منتقل شود. بخش های مختلف این جشنواره از جمله آثار سینمایی، نمایشی، موسیقایی، تلویزیونی ، کتاب ها و ... است. هر کدام این آثار به نحوی سهم خود را دراین مهم ایفا میکند.

تابش اظهار داشت: رسانه های گوناگون واقعیت گسترده، هوش مصنوعی، بلاک چین و ... همه دراین جشنواره آمیخته شده و نقش گرفته است. جلوه هایی ازاین همزیستی فناوری و نوآوری را دانشمندان علوم میراثی و فعالان امروز در نشست سکوی امید که در ساعات آغازین جشنواره برگزار شد، به چشم خود دیدند، میراث دیجیتال و بخش ایده و تجربه دراین دوره افزوده شده و اینها نشانه پویایی و سرزندگی جشنواره ای است که سه دوره از آن برگزار شده است.

وی با بیان اینکه مقبره حافظ شیراز نه تنها بزرگترین نماد کشور در عرصه فرهنگ، ادبیات و هنر است بلکه نماد وفاق ملی هم هست ، افزود: عموما همه مردم یک جلد حافظ شیراز را در منازل خود دارند. این روحیه همکاری و وفاق است که باعث شده ایرانی با این تنوع جغرافیایی و قومی به وجود بیاورد. رویکرد دولت چهاردهم هم بر وفاق مردم استوار است. امیدوارم این دوره جشنواره تجلی سخن حافظ و رویکرد کلی دولت چهاردهم باشد.

در ادامه این مراسم علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی قزوین، علیرضا تابش دبیر این دوره از جشنواره و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی فارس روی صحنه حاضر شدند و به صورت نمادین تندیس جشنواره از استان قزوین به استان فارس رسید.

پس از آن محمد ثابت اقلیدی عنوان کرد: در ابتدا یاد و خاطره شهدای عزیز را گرامی می‌داریم و خدمت همه شما عزیزان خوشامد می‌گویم. جشنواره چندرسانه‌ای میراث از دو منظر برای ما اهمیت دارد و آن مساله ارتقای سطح دانش و آگاهی عمومی مردم نسبت به داشته‌های میراثی و تمدنی است. امروزه در نبرد تکنولوژی و دسترسی آسان به تکنولوژی جوانان ما هویت‌های جعلی را انتخاب می‌کنند و ما باید هویت غنی ایرانی و اسلامی را به آن‌ها معرفی کنیم.

وی افزود: همچنین پرداختن به گردشگری یکی از دستاوردهای این رویداد است. برگزاری رویدادها مانند فوت یک کوزه‌گر است و هیچ‌ مولفه‌ای این امکان را ندارد که مانند یک رویداد جاذبه‌های گردشگری را به مقاصد گردشگری تبدیل کند.

ثابت اقلیدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود مطرح کرد: در اینجا از آقای دارابی برای اینکه افتخار میزبانی این رویداد را به استان فارس سپردند، بسیار ممنونم. استان فارس بالغ بر ۳۷ درصد از آثار طبیعی و تاریخی کشور را دارد. ما بالغ بر ۳۵ پیش‌رویداد برگزار کردیم و بالغ بر ۴۵۰۰ اثر به دبیرخانه شیراز ارسال شد تا این اتفاق بزرگ رقم بخورد. 

بعد از سخنان مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس، مجری این رویداد درباره تندیسی که به استان فارس تقدیم شد، گفت: استاد ابراهیم‌ حقیقی یکی از بزرگ‌ترین چهره‌های هنری این تندیس را طراحی کرده‌اند. پایه‌های این تندیس برگرفته از مسجد نصیرالملک و مسجد وکیل است. شیر روی این تندیس برای دوره سلجوقی و فیروزه‌ای که در وسط این دایره قرار دارد، نماد ایران است.

در ادامه این مراسم با حضور حسینعلی امیری استاندار فارس، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، مریم جلالی دهکردی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، احمد مسجدجامعی و علیرضا تابش دبیر جشنواره مراسم یادبود شهید عبدالحسین دستغیب، شهید عباس دوران، شهید مرتضی جاویدی، شهید عبدالله اسکندری و شهیده معصومه کرباسی برگزار و لوح تقدیری به خانواده این شهدا اهدا شد.

*جوایز بخش جایزه شیراز
 
تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش تولید محتوای مجازی تقدیم شد به علی آرامشی‎‌فرد،
تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش موسیقی تقدیم شد به حسن صفری،
تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش عکس تقدیم شد به مجید حجتی
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش نمایش تقدیم شد به زهرا حیدری‌پور،
تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش مکتوب تقدیم شد به عبدالصمد فهندژ سعدی،
تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش نمایش رادیویی تقدیم شد به حمیدرضا پورعلی‌محمد
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش مستند رادیویی تقدیم شد به زهره سربازی
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش پویانمایی تقدیم شد به پیمان دهقانی
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش تلویزیونی تقدیم شد به امیرمحمد یمینی
،تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش صنایع‌دستی تقدیم شد به مهدی ارجمند
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش خوشنویسی تقدیم شد به امیر قادری
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش گل و مرغ تقدیم شد به فروزان رابطیان
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش تهذیب تقدیم شد به مهدی ظهرابی
،تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش نقاشی تقدیم شد به کوثر سابقی نژاد

در ادامه این مراسم با اهدای لوح تقدیر از اصغر همت، عبدالعلی دستغیب، مهدی فقیه، سکندر امان‌اللهی بهاروند و دکتر سیدعلی ملک حسینی پدر علم پیوند کبد در ایران تجلیل شد.

*جوایز میراث دیجیتال
 
جوایز بخش «اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی میراث دیجیتال»
شامل لوح افتخار بخش اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی میراث دیجیتال تقدیم می‌شود به محسن توکلی برای طراحی ربات موسی‌تو، تندیس و لوح بخش اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی میراث دیجیتال تقدیم شد به جواد محمدزاده برای پلتفرم داپِرباکس
 
جوایز بخش «سکوی دیجیتال میراث دیجیتال»
,لوح افتخار بخش سکوی دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به ابوالفضل فاتح برای پلتفرم ساشار
,لوح افتخار بخش سکوی دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به محمدرضا یکه‌فلاح
برای اثر ریلز تهران
,جایزه ویژه هیئت‌داوران، تندیس و لوح افتخار بخش سکوی دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به دکتر خشایار لهراسبی
برای تلاش در ثبت ماندگار میراث فرهنگی ایران

*جوایز بخش هنرهای دیجیتال میراث دیجیتال
لوح افتخار جایزه هنرهای دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به احسان سنائی‌راد 
برای اثر موشن‌گرافیک میراث مقدس
, تندیس و لوح افتخار جایزه هنرهای دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به امین رنجبری برای اثر «مدل سه بعدی مسجد کبود تبریز»
 
*جوایز بخش ایده و تجربه

جوایز بخش ایده
 
لوح افتخار جایزه ایده تقدیم شد به زهرا رجبیون
برای اثر «بازسازی سه بعدی در مطالعات باستان‌شناسی(مقاله موردی شهر سوخته)
,تندیس و لوح افتخار جایزه ایده تقدیم شد به مریم‌سادات فاضلی برای اثر سامانه عرضه و تقاضا

جوایز بخش تجربه

لوح افتخار جایزه تجربه تقدیم شد به منا جَمدی‌یان خیابانی برای اثر مدرسه‌مان- باستان‌شناسی و میراث فرهنگی
 ,تندیس و لوح افتخار جایزه تجربه تقدیم شد به رامین فرجاد برای اثر سامانه موزه‌ها برای نابینایان
,جایزه ویژه دبیر، تندیس و لوح افتخار جایزه تجربه تقدیم شد به دکتر فرزین رضائیان به دلیل اهتمام ویژه در معرفی هنرمندانه فر و شکوه میراث وتمدن فرهنگی ایران‌زمین و مجموعه کتاب و فیلم همراه با تصاویر بازسازی سه‌بعدی رایانه‌ای

علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور سخنران بعدی مراسم بود که ضمن خیرمقدم به حضار و تشکر و قدردانی از دست‌اندرکاران این جشنواره عنوان کرد: به راستی جهان بدون ایران و ایران بدون شیراز را نمی‌توان تصور کرد. در لوح‌های گلی ایرانی به قدمت ۲هزار ساله شیراز ثبت شده است و شیراز سومین پایتخت دینی ایران است. استان فارس بالغ بر ۱۵هزار شهید در دوران انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت تقدیم راه حق کرده است. شیراز شهر ستارگان شعر و ادب فارسی است. این‌ها همه حکایت از این دارد که انتخاب شیراز به عنوان میزبان سومین دوره جشنواره چندرسانه‌ای و اضافه شدن بخش شعر به این رویداد تصمیم درستی بوده است.

دارابی در بخش دیگری از صحبت‌های خود مطرح کرد: بزرگترین دستاورد جشنواره یادآوری میراث فرهنگی و تمدنی به نسل جوان است. میراث‌بانان آینده افتخار ما هستند. نسل جوان بیش از پیش نیازمند شناخت هویت و داشته های نیاکان هستند. برگزاری این جشنواره با صدای بلند می‌گوید که ایران سرزمین امن و با ثبات است و دشمنان ما تصویری غلط از ایران در دنیا مخابره کرده‌اند. 

قائم مقام وزیر گفت: جشنواره کارکرد موثری در حوزه گردشگری و جذب توریست دارد. در جشنواره مردم، هنرمندان و ادیبان را ملاقات می‌کنند‌‌ و گسترش سواد عمومی و برگزاری کارگاه‌های تخصصی ازجمله دستاوردهای جشنواره است. از تمام هنرمندان کشور که نقش بزرگی در این جشنواره داشتند، تشکر می‌کنم. 

دارابی در پایان گفت: فرهنگ و هنر قدر و مرتبت هر جامعه ای را تعریف می‌کنند و ثروت هر کشوری در گرو فرهنگ و تمدن هر سرزمینی است.

در ادامه این برنامه سهیل محمودی به شعرخوانی پرداخت و پایان‌بخش مراسم نیز اجرای قطعاتی توسط حسام‌الدین سراج بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب