دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فناوری و نوآوری وزرات عتف مطرح کرد:

افزایش پایه بودجه همه پارک‌های علم و فناوری/نقش موثر پارک‌های علم و فناوری تراز یک در اقتصاد هایتک

افزایش پایه بودجه همه پارک‌های علم و فناوری نقش موثر پارک‌های علم و فناوری تراز یک در اقتصاد هایتک
معاون فناوری و نوآوری وزرات عتف از افزایش پایه بودجه همه پارک‌های علم و فناوری خبر داد و گفت: پارک‌های تراز یک نقش موثری در اقتصاد هایتک و میدتک دارند. این پارک‌ها باید به سمت کلاس جهانی سوق پیدا کنند.
کد خبر : 939312

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محمد نبی شهیکی تاش، معاون فناوری و نوآوری وزرات عتف در نشست روسای پارک‌های علم و فناوری که امروز صبح در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی برگزار شد، گفت: در حال حاضر ۵۹ پارک علم و فناوری و ۳ پردیس فناوری و ۲۹۷ مرکز رشد داریم. ۵۰ دهکده فناوری نیز مجوز فعالیت دریافت کرده اند. هرچند نهادسازی فراگیری طی سال‌های اخیر شده است، اما در خروجی و برون داده‌ها رشد چندانی نداشته ایم، بسیاری از پارک‌های علم و فناوری باید جریان محتوایی شان تغییر دهند. ارتقای کیفی آنها نیاز به هم‌فکری دارد.

وی افزود: اکنون ۷ پارک دستگاهی، ۲۹ پارک منطقه ای، ۲۳ پردیس/ دهکده، ۱۸ پارک دانشگاهی، ۳پارک علم و فناوری وابسته به جهاددانشگاهی، ۱ مرکز وابسته به ریاست جمهوری و یک پارک خصوصی داریم. در برخی از استان‌ها هم پارک علم و فناوری دانشگاهی و هم پارک علم و فناوری استانی داریم. در برخی از استان‌ها کشش ۲ پارک وجود ندارد. 

وی بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری براساس ملاک‌های وزرات عتف دارای سه سطح ۱، ۲ و ۳ هستند. ارزیابی‌ها نشان داده عملکرد برخی از پارک‌ها در این سطوح قابل قبول نیست. اکنون پارک فناوری پردیس و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان دو نماد پیشران کشور محسوب می‌شوند که نقش ملی و بین المللی دارند.

وی تصریح کرد: طبق ماموریت‌های تخصصی تعریف شده، پارک‌های تراز یک باید نقش موثری در اقتصاد هایتک و مید تک داشته باشند. جریان سازی اقتصاد هایتک بسیار دشوار است و نیاز به هم افزایی، شبکه سازی و استفاده از الگو‌های متنوع دارد. در این مسیر باید زیرساخت‌ها گسترش پیدا کنند. 

شهیکی تاکید کرد: پارک‌های علم و فناوری سطح یک باید به کلاس جهانی سوق پیدا کنند. همچنین الگوی پارک‌ها با استاندارد سطح یک باید از حکمرانی خصوصی_دولتی نهایت استفاده را ببرند.

معاون فناوری و نوآوری وزرات عتفگفت:پارک‌های علم و فناوری سطح دوم که بیشترین فراوانی را داریم، در زیرساخت‌های فیزیکی، مدل‌های مشارکتی و خصوصی شان نیاز به برنامه ریزی داریم. این پارک‌ها نیاز به تخصیص منابع حمایتی دارند تا نقش ارزش افزوده معناداری داشته باشند.

وی ادامه داد: پارک‌های سطح سه نیز اکنون در ابتدایی‌ترین مسائل شان با چالش‌های بسیار زیادی مانند تملک اراضی و مسائل زیرساختی مواجه اند. پایه بودجه همه پارک‌ها امسال افزایش پیدا می‌کند که سال آتی اثرات آن ملموس‌تر خواهد بود. تملک اراضی پارک‌ها نیز به زودی برطرف می‌شود و با در اختیار قراردادن اختیارات به پارک‌های علم و فناوری بسیاری موانع آنها برطرف خواهد شد.

وی تاکید کرد: در حوزه ماده ۱۱ باید جهش معناداری در پارک‌های علم و فناوری شکل بگیرد. عملکرد پارک‌ها در اجرای این ماده اصلا قابل قبول نیست. اکنون تنها ۴ پارک علم و فناوری در اجرای این ماده عملکرد مثبتی داشته اند.

وی یادآورشد: بعضی از الگو‌های پارک‌های علم و فناوری را باید با کمک بخش خصوصی پیش ببریم. در این میان مدل اقتصادی پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی و استانی متفاوت است. پارک‌های استانی و دانشگاهی نباید رقابت منفی و غیر سازنده‌ای داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب