دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

آینده‌نگری با بهره‌وری هوش مصنوعی از دانشگاه‌ها تا جامعه نوآور/ زیست فناوری ایران در جایگاه اول منطقه و ۱۲ کشوردنیا

آینده‌نگری با بهره‌وری هوش مصنوعی از دانشگاه‌ها تا جامعه نوآور  زیست فناوری ایران در جایگاه اول منطقه و ۱۲ کشوردنیا
نایب رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران گفت: کشورمان از لحاظ علمی و زیست فناوری در جایگاه اول منطقه و ۱۲ کشوردنیا قرار دارد و در موقعیتی قرار دارد که می تواند در حوزه‌های زیست فناوری، پرو بایتیک‌ها و آنزیم‌ها سرمایه‌گذاری کند.
کد خبر : 938731

مریم تاج آبادی ابراهیمی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، در رابطه با شرکت‌های دانش بنیان گفت: در بخش شرکت‌های دانش بنیان باید توسعه و بهره وری بیشتر صورت بگیرد که بتواند از ظرفیت اصلی خود استفاده کند و برای دست یابی به این ظرفیت باید روابط بین المللی برقرار و بازار‌های صادراتی برای این نوع شرکت‌ها باز شود، البته باید گفت که شرکت‌های دانش بنیان متعددی در حوزه سلامت و زیست فناوری رشد چشمگیری کرده است.

نایب رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران ادامه داد: در دهه‌های گذشته ایران، سیستم‌های نوآور، شرکت‌های دانش بنیان و کاربری از هوش مصنوعی یا وجود نداشته و یا با ضعف زیادی مواجه بود و مردم آشنایتی با فناوری‌های نوین نداشته اند، اما امروزه در دانشگاه‌های کشور و جامعه سیستم‌های نوآور مطرح و شرکت‌های متعددی در حال فعالیت هستند.

تا اقتصاد دانش بنیان فاصله زیادی داریم

تاج آبادی ابراهیمی تصریح کرد:اما در حال حاضر تا اقتصاد دانش بنیان که بتواند محصولات دانش بنیان را در اقتصاد کشور قرار دهد فاصله‌ی زیادی وجود دارد.

عضو نمایندگان اتاق تهران افزود: این فاصله نیازمند یک قانون گذاری صحیح از قبیل پایش تولید دانش بنیان است که اجرای این قانون تا حدودی در موضوع استفاده از دانش بنیان کمک می‌کند و همچنین بخش خصوصی باید کاملا در این حوزه ورود پیدا کند که اقتصاد بتواند شکل جدیدی به خود بگیرد.

وی با اشاره به حمایت بخش خصوصی از دانش بنیان‌ها گفت: از گذشته تا امروز تاحدودی ارتباط جدی بین بخش صنعت و حوزه دانش بنیان وجود نداشته است و درحال حاضر معاونت علم فناوری فارغ التحصیلان و اساتید و کسانی که در اکوسیستم علمی حضور داشته اند را به سمت علم فناوری سوق دهد.

تاج آبادی ابراهیمی اظهار کرد: اما این استاتید و فارغ تحصیلان به صورت کامل در جامعه صنعتی ایران معرفی نشده اند و این ارتباط به شکل دلخواه تشکیل نشده است بنابراین امروزه باید ارتباطی بین بخش صنعتی خصوصی و خصولتی با شرکت‌های دانش بنیان که سابقه موفقی دارند و درحال گسترش و پیشرفت هستند را فراهم کرد همچنین در بند یازده قانون جهش تولید دانش بنیان این طرح بیان و قابل اجرا است.

عضو نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: شرکت‌های خصوصی می توانند در بخش اعتبار مالیاتی از دانش بنیان‌ها در خطوط مد نظرشان استفاده کنند.

فناوری‌های نوین موجب ایجاد ارزش افزوده می شود

هوش مصنوعی

وی ادامه داد: فناوری‌های نوین موجب ایجاد ارزش افزوده و توسعه دانش فنی می شود که در نتیجه اگر این ارتباط و هماهنگی به وجود بیاید بخش خصوصی استقبال قابل توجه‌ای از فناوری خواهد کرد.

تاج آبادی ابراهیمی اظهار کرد: برای ایجاد ارتباط بین بخش صنعت خصوصی و خصولتی با شرکت‌های دانش بنیان باید یک نوع شرکت و شتاب دهنده، در بین این دو بخش ایجاد کنند، اما تا به حال فرهنگ همکاری این دو بخش با یکدیگر قوت نگرفته است.

وی ادامه داد: شتاب دهندگان فعالیت از قبیله توسعه دانش فنی، پیدا کردن فناور‌ها و به نتیجه رساندن فناوری است و از سوی دیگه شرکت‌های بزرگی وجود دارد که فعالیت‌های همچون تولید، تجارت، تجاری سازی و ارتباطات بین المللی است.

نایب رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق در رابطه با اینکه دانش بنیان در کدام حوزه پیشرفت کرده است گفت: دانش بنیان در بخش سلامت، بیوتکنولوژی، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی رشد و توسعه قابل توجه‌ای کرده است و همچنین می توان گفت که در حوزه پزشکی نیز تقریبا تمام نیاز‌های داخلی تامیین می شود.

باید سرمایه قابل توجه‌ای برای شروع استفاده از هوش مصنوعی در نظر گرفته شود

تاج آبادی ابراهیمی با اشاره به نوع استفاده هوش مصنوعی در کشور،گفت: در زمینه استفاده ازهوش مصنوعی باید سرمایه قابل توجه‌ای برای شروع در نظر گرفته شود چرا که بهره وری از هوش مصنوعی به نوعی آینده نگری است و باعث تحولات بزرگ در آینده می شود در نتیجه هرچه سریع‌تر زیر ساخت‌های این فناوری باید در کشور پایه گذاری شود.

وی اظهار کرد: کشور‌های همسایه نگاه بسیار ویژه‌ای به حوزه هوش مصنوعی دارند به طوری که عربستان ۲۳ میلیارد در بخش هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده است و چرا که این فناوری نوین، موتور محرک تمام دانش فنی‌ها در اینده است و در نتیجه ایران نیز باید توجه ویژه‌ای در این حوزه ایجاد کند.

 تکمیل چرخه تولید دانش فنی 

تاج آبادی ابراهیمی ادامه داد: یکی از حوزه‌های بسیار مهم که پیشرفت چشمگیری در آن اتفاق افتاده است و جای برای سرمایه گذاری بیشتر دارد، بخش زیست فناوری است چرا که در این حوزه شرکت‌های کوچکی ایجاد و با گذر زمان گسترده‌تر و محصولات بیشتر تولید می کنند و اقدام به صادرات کرده اند و چرخه تولید دانش فنی خود را تکمیل کردند.

نائب رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران در پایان گفت: ایران از لحاظ علمی و زیست فناوری در جایگاه اول منطقه و ۱۲ کشوردنیا قرار دارد و در موقعیتی قرار دارد که می تواند در حوزه‌های زیست فناوری، پرو بایتیک‌ها و آنزیم‌ها سرمایه گذاری کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب