دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو؛

رشد ۱۰۴ درصدی بازار نانو نسبت به سال گذشته/۱۱ شرکت بیش از هزارمیلیارد تومان فروش داشتند

رشد ۱۰۴ درصدی بازار نانو نسبت به سال گذشته ۱۱ شرکت بیش از هزارمیلیارد تومان فروش داشتند
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو گفت: طی یک سال از ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲ بازار نانو ۱۰۴ درصد رشد داشته است.
کد خبر : 938153

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوری های نانو و میکرو امروز در نشست خبری که در محل این ستاد برگزار شد گفت: این ستاد در راستای اجرای سومین سند راهبردی نانو گام برداشته است.

احمدوند با اشاره به انجام مطالعات تحلیلی بر بازار فناوری نانو، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تمرکز بر افزایش تعداد پروژه‌های توسعه نانو بوده است، به گونه‌ای که در سال گذشته ۳۲۹ پروژه را در سطوح اساتید ماموریت‌گرا تا توسعه کسب و کار حمایت کردیم.

وی ادامه داد: این میزان در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۸۹ محصول و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۴۲ محصول مورد حمایت ستاد قرار گرفت.

احمدوند به برخی از پروژه‌های مورد حمایت در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: حوزه های سلامت و انرژی بیشترین بخش هایی بودند که در سال گذشته مورد حمایت ستاد نانو و میکرو فرار گرفتند.

وی با بیان‌اینکه این حمایت‌ها به‌صورت مالی بلاعوض یا تسهیلات ارائه شده است، گفت: در حوزه سلامت ۵۰ میلیارد تومان و در حوزه نفت، گاز و انرژی ۱۸ میلیارد تومان بوده است. 

احمدوند در خصوص اثرات داروهای نانوی ضدسرطان، خاطرنشان کرد: این محصولات از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ منجر به صرفه‌جویی ارزی به میزان ۱۲۶ میلیون دلار و کاهش هزینه‌های بیمه به مبلغ ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان شده‌اند.

وی اضافه کرد: همچنین، در حوزه کاتالیست و نانوکاتالیست، حجم فروش چهار سال گذشته به ۲۱ هزار میلیارد تومان رسیده است و حدود ۶۰ درصد نیاز کاتالیست صنایع پتروشیمی، نفت و گاز و خودرو و فولادسازی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تامین می‌شود.

احمدوند با بیان اینکه تاکنون ۱۵۷۷ محصول فناورانه تاییدیه ستاد نانو را دریافت کرده‌اند، ادامه داد:  حجم بازار نانوی ایران ۶۲ هزار میلیارد تومان (معادل ۱۶۲۰ میلیون دلار) بوده است که ۹۰.۸ درصد آن متعلق به بازار داخلی است و ۹.۲ درصد آن به صادرات اختصاص دارد.

وی اضافه کرد: همچنین، در فروش محصولات نانوی ساخت ایران رشد ۱۰۴ درصدی داشتیم. سهم فناوری‌های مختلف از بازار نانو شامل نانوپوشش، نانوکامپوزیت و نانوکاتالیست‌ها می شود. در سال ۱۴۰۲، ۱۱ شرکت با درآمد بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به عنوان شرکت‌های بزرگ و تاثیرگذار شناسایی شده‌اند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، خاطر نشان کرد: صادرات محصولات نانوی ایران به ۴۹ کشور در ۵ قاره صورت گرفته است.

وی گفت:  حدود ۶۰ درصد از این صادرات به کشورهایی نظیر عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه بیشترین سهم صادرات به محصولات عمرانی، نانومواد، اپتیک و الکترونیک اختصاص داشت افزود:  در حوزه محصولات کشاورزی نیز رشد ۲۰ برابری نسبت به سال گذشته ثبت شده است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب