دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دایرةالمعارف دانش‌بنیان‌ها (۱۷۹)؛

اصطلاح اینترنت اشیا در فناوری روز دنیا به چه معناست؟

اصطلاح اینترنت اشیا در فناوری روز دنیا به چه معناست؟
اینترنت اشیا (Internet of Things یا به اختصار IoT) به میلیارد‌ها دستگاه فیزیکی در سراسر جهان گفته می‌شود که به اینترنت متصل هستند و اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنند و با کاربر و سایر دستگاه‌های متصل به اشتراک می‌گذارند.
کد خبر : 938006

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، تقریبا هر چیزی که بتواند به شبکه اینترنت متصل شود، بخشی از اینترنت اشیا است. به عنوان مثال در خانه های هوشمند، این گجت‌های مجهز به اینترنت، ما را از شر انجام کارهای خانه رها می‌کنند، کمی از وقت با ارزشمان را به ما باز می‌گردانند و به زندگی روزمره ما رنگ و لعاب هیجان‌انگیزتری می‌بخشند.

اینترنت اشیا یک فناوری است که به مردم کمک می‌کند هوشمندانه‌تر زندگی کنند و بتوانند ابعاد مختلف زندگی خود را راحت‌تر کنترل کنند. البته این هوشمند سازی تنها زمانی مفید است که باعث آسانتر شدن کارها شود نه اینکه پیچیدگی بیشتری به آن اضافه کند.

امروزه داشتن دقت و سرعت عمل در انجام کارها بسیار اهمیت  دارد. به همین دلیل است که فناوری‌هایی مانند IOT مورد توجه مردم قرار گرفته است. زیرا اینترنت اشیا با اضافه کردن قابلیت دریافت و ارسال داده به صورت همزمان به اشیا، آن‌ها را هوشمند می‌کند. این هوشمندسازی باعث انجام خودکار کارها می‌شود و نیاز به دخالت انسان به حداقل خود می‌رسد.

پیش بینی شده است که تا سال  ۲۰۳۰ تعداد دستگاه‌های اینترنت اشیا به ۳۰ میلیارد می‌رسد؛ اما هنوز مشخص نیست این پدیده دنیا را بهتر کرده یا پایان عصر تکنولوژی را رقم خواهد زد.

در اینترنت اشیا، تمام دستگاه های فیزیکی که به اینترنت متصل می‌شوند را می‌توان در سه دسته کلی طبقه بندی کرد:

  1. دستگاه هایی که اطلاعات را گردآوری و ارسال می‌کنند.
  2. دستگاه هایی که اطلاعات را دریافت و سپس بر اساس آن عمل می‌کنند.
  3. دستگاه هایی که هر دو کار را انجام می‌دهند.

اصطلاح «اینترنت اشیای صنعتی» یا انقلاب صنعتی چهارم اسامی هستند که به مفهوم «استفاده از فناوری اینترنت اشیا در زمینه کسب و کار» اشاره دارند.

مفهوم اینترنت اشیای صنعتی در واقع دستگاه‌های اینترنت اشیای صنعتی مانند دستگاه‌های اینترنت اشیا خانگی هستند؛ با این تفاوت که هدف استفاده از ترکیبی از حسگرها، شبکه‌های بی‌سیم، کلان داده، هوش مصنوعی و تحلیل داده‌ها، اندازه‌گیری و بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی است.

در مجموع اینترنت اشیا در آینده‌ای نه چندان دور، در جهان و زندگی انسان تغییرات بسیار مهمی را ایجاد خواهد کرد. از طرف دیگر ترکیب IOT با هوش مصنوعی باعث تحول بزرگی در کسب و کارها خواهد شد. شغل‌های جدیدی بوجود خواهند آمد و بسیاری از کسب و کارهای امروز از بین خواهند رفت.

هرچند برخی از افراد امنیت آی او تی را نقد می‌کنند و اعتقاد دارند که هوشمندتر شدن جهان پیرامون، بستر مناسبی را برای افراد مخرب و هکرها ایجاد خواهد کرد. زیرا دستگاه‌های IOT مستعد ابتلا به انواع بدافزار هستند و در اغلب آن‌ها باگ‌های امنیتی وجود دارد اما امید است که با پیشرفت این فناوری شاهد دنیایی با چالش های کمتر باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب