حمایت از «کنسرژنومیکس» به عنوان رویکردی نوآورانه در درمان سرطان
به گزارش خبرگزاری آنا، مصطفی قانعی، دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی در افتتاحیه دومین کنگره بین المللی کنسرژنومیکس با اشاره به اینکه کنسرژنومیکس رویکردی تازه و نوآورانه در درمان سرطان به شمار میرود، ادامه داد: در مواجهه با سرطان، باید روند درمانی به سمت فناوریهای نوین درمانی حرکت کند.
وی با بیان اینکه کنسرژنومیکس به دنبال این است که پروتکلهای نوین درمانی جایگزین شیوههای قدیمی شود، افزود: کنگره کنسرژنومیکس فقط یک رویداد علمی نیست و دستاوردهای فناورانه و نوآورانه این کنگره می تواند در حوزه سلامت و درمان مردم قابل اجرا باشد و الگویی برای سایر کنگره های علمی کشور باشد تا به سمتی بروند که با همکاری همه بخشها و دستگاهها، رویکردهای نوآورانه را در کنگرهها پیادهسازی کنند.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی با بیان اینکه در برگزاری رویداد کنسرژنومیکس، رویکردی نوآورانه و فناورانه در پیش گرفته شد و سال گذشته نخستین کنگره با همکاری انجمن بیوفیزیک و زیست شناسی مولکولی ایتالیا به صورت همزمان برگزار شد، افزود: در کنسرژنومیکس تلاش شد تا فعالان رشته های سلولی مولکولی و بیمه ها را یک جا جمع کنیم و با رویکردی نوآورانه و فناورانه، از دانش محض به سمت اجرا و از اجرا به سوی تجاری سازی و در نهایت ارائه راهکارهایی برای نجات مردم حرکت کنیم.
قانعی گفت: پیشگیری و غربالگری در بستر مناسب نظیر آنچه مکسا با همراهی دانشگاه علوم پزشکی قم و شبکه ملی خیرین فعال در حوزه سرطان در قم انجام داده است، گام مؤثری در پیشگیری از سرطان است.
وی اظهار امیدواری کرد با چشاندن لذت خیر به نیکوکاران بالقوه جامعه، این گروه به عرصه مبارزه با سرطان از مسیر تولید دانش نوین نظیر ژنومیکس یا عرصه پیشگیری و مقابله با سرطان بپیوندند.
قانعی با اشاره به مشارکت متخصصان و فعالان استارتاپی حوزه کنسرژنومیکس عنوان کرد: پس از پایان کنگره سال گذشته تا برگزاری دوره دوم، تلاش کردیم در طول این یک سال شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و افرادی توانمند در این حوزه، تربیت شوند.
وی افزود: از جمله برنامهها در حوزه کنسرژنومیکس، تربیت نسل جدید دانشجویان و فارغ التحصیلان، سوق دادن پایان نامهها به سمت کنسرژنومیکس، شکلگیری و تربیت استارتاپها، شکل گیری کلینیک مجازی و داروخانه، توسعه پوششهای درمان سرطان و ایجاد متخصصان ایجاد شبکهای تخصصی در این حوزه است.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی با اشاره به دعوت از 25 انجمن علمی گفت: این شبکه ایجاد شد و بیش از ۱۱۰ انجمن دانشجویی شکل گرفت تا دانشجویان با این مفهوم آشنا شوند تا با یک رویکرد علمی به جلو برویم و از دانش روز دنیا عقب نمانیم.
دومین کنگره بینالمللی کنسر ژنومیکس، 2 تا 4 آبانماه در سالن اجلاس سران برگزار شد. بخش مسئولیتپذیری اجتماعی این کنگره را خیرین سلامت، مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) و شبکه ملی سرطان برعهده دارند.
انتهای پیام/