دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1395 - 17:49
تور اروپایی سه روزه وزیر امور خارجه

نشست «برجام و فرصت‌های همکاری میان ایران و نروژ»/ ظریف: برجام غیرقابل بازگشت است/ وزیر امور خارجه نروژ: برجام دستاوری بزرگ برای دیپلماسی جهانی است

وزیر امور خارجه کشورمان در همایش «برجام و فرصت‌های همکاری میان ایران و نروژ» شرکت کرد.
کد خبر : 93598

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه بین الملل خبرگزاری آنا، محمد جواد ظریف به همراه بورگه برنده، در این همایش شرکت کرده است.


در ابتدای این نشست، وزیر امور خارجه نروژ از حضور هیأت ایرانی در این نشست تشکر کرد.


او گفت: «توافق هسته‌ای، دستاورد بزرگی برای ایران و دیپلماسی جهانی بود. اکنون در متن بحران‌های جهانی که فقط به خاورمیانه محدود نیست، این توافق به ما یادآوری می‌کند، آنچه که اکنون همه به آن نیاز دارند، نوعی از صبر و تعامل است.»


به گفته وزیر امور خارجه نروژ «امتیاز برجام برای شرکت های ایرانی و اروپایی، پدیداری فرصت های برابر است. اکنون نوبت همکاری با ایران رسیده است. ایران در برجام نشان داد می خواهد به جایگاهش در جامعه بین المللی بازگردد. ایران در پی ایجاد فرصت های جدیدی برای خود است.»


پس از وزیر امور خارجه نروژ، ظریف سخنرانی خود را آغاز کرد. محمد جواد ظریف در ابتدای سخنانش از نقش نروژ در برجام به ویژه ایجاد زمینه های لازم برای انتقال اورانیوم تشکر کرد.


او گفت من می خواهم به برخی از عناصر مهمی بپردازم که در توافق هسته ای وجود داشتند و به کار حل معضلات منطقه ای و جهانی می آیند.


ظریف تصریح کرد: «اولین موضوع این است که شما معنای جهانی شدن را می دانید. منظور از جهانی شدن این است که امنیت و عدم امنیت و پیروزی و عدم پیروزی برای همه است. این به این معناست که ما همه در یک کشتی نشسته ایم. این ماهیت نظام جهانی است.»


وی افزود: «هر اتفاقی که در هر نقطه از جهان بیفتد، بلافاصله به کل دنیا سرایت می کند. هر اتفاقی در جهان فورا واکنش دیگر نقاط را به همراه دارد. من فکر می کنم اولین ضرورت برای توفیق توافق هسته ای این بود که همه طرف ها به این درک رسیده بودند که نمی توانند منافعشان را به هزینه طرف های دیگر به دست آورند.»


به گفته ظریف: «اگر شما بخواهید با ره یافت حاصل جمع صفر به وقایع جهان بنگرید، جز نتایجی منفی، حاصلی نخواهید داشت. در دنیای جهانی شده امروز، شما یا باید رویکرد دیگری داشته باشید یا این که همه خواهیم باخت.»


وی سپس درباره تببین رویکرد خود گفت: «من برای شما از توافق هسته ای نمونه میاورم. ما مذاکرات هسته ای را در شرایطی آغاز کردیم که آن ها می گفتند شما باید به عقب بازگردید. یعنی به سال 2002. آن ها می گفتند که شما نباید اصلا غنی سازی اورانیوم داشته باشید. وقتی در سال 2012 و 2013 مذاکرات مجددا آغاز شد، ما تقریبا 20 هزار سانتریفیوژ داشتیم. اولین درسی که ما از توافق هسته ای ایران می گیریم و این درس را می توان درباره معضلات منطقه نیز به کار برد این است که هرگونه توافق مربوط به تسلیحات، برای آن که بتواند موفق باشد و ادامه پیدا کند، باید از سوی همه طرف ها به اجرا درآید. هرگونه توافقی برای آن که ادامه پیدا کند، باید همه طرف های آن توافق، آن را معتبر بدانند.»


وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: «در هیچ توافق بین المللی، هیچ طرفی نمی تواند خود را بر دیگری تحمیل کند. البته ممکن است چنین توافقی، نتایج جزئی و موقتی داشته باشد اما در پایان دستاوردی نخواهد داشت.»


او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «تصور می کنم که همه طرف های توافق هسته ای می دانستند که اگر بخواهند به منافع کوتاه مدت بپردازند، زمان را تلف خواهند کرد.»


او تصریح کرد: «توافق هسته ای برگشت ناپذیر است چرا که خیلی ها روی این توافق حساب بازکرده اند. من مطمئنم که دیر یا زود، در روابط اقتصادی ما بهبود حاصل خواهد شد. اگر شما بخواهید در ایران تجارت داشته باشید ما با قدرت با شما کار خواهیم کرد.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب