پنجره رشد ایدهها و نوآوریها در خانههای خلاق باز می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، خانههای خلاق و نوآوری عنوانی در زیستبوم نوآوری است که در راستای شناسایی طرحهای خلاق و نوآورانه در حوزههای مختلف صنایع خلاق و فرهنگی ایجاد شده است.
اکنون ۷۰ خانه خلاق و نوآوری در سراسر کشور فعالیت می کنند؛ تهران با 58 خانه خلاق در صدر جدول تعداد شرکتهای خلاق است. نقشه برخورداری استان های مختلف از خانه های خلاق و نوآوری نشان می دهد که این خانه ها در حال گسترش هستند.
بعد از استان تهران، سیستان و بلوچستان، مازندران و اصفهان، زنجان و کردستان بیشترین خانه های خلاق را دارند. خانههای خلاق و نوآوری در مقیاس ملی و منطقهای، زیرساختی برای ایجاد ارزشهای اقتصادی و اجتماعی است. همچنین ماهیت وجودی این خانه ها برای حمایت از نوآفرینان با ایدههای جدید و کسبوکارهای نوپا و محتوای اجتماعی، خلاق و فرهنگی است تا اقتصاد خلاق در کشور رونق بگیرد.
وظایف خانههای خلاق
این خانهها در مقیاس ملی و منطقه ای خود وظایفی را دارند که شامل ارائه خدمات زیرساخت و استقرار، شبکهسازی فعالین حوزه مورد حمایت، ارائه آموزشهای تخصصی و تجاریسازی، ارائه خدمات منتوری، ارائه سرمایه بذری، جذب منابع مالی، سرمایهگذار و سرمایهگذاری، تسهیل رسوخ فناوری در صنایع خلاق و فرهنگی و سرریز صنایع خلاق و فرهنگی در شرکتهای دانشبنیان، استفاده از ظرفیتهای منطقهای، بومی و کمبرخوردار، حلقه اتصال دانشگاه، صنعت، شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای نوپا و کوچک صنایع خلاق و فرهنگی می شود.
بر اساس سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، سیاستها و اهداف ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری،شرکتهای خلاق به توسعه اقتصاد خلاق از طریق شکلگیری و توسعه کسبوکارهای مبتنی بر خلاقیت، نوآوری و فناوری، نهادسازی، شبکهسازی، تسهیلگری و منتورینگ کمک می کند تا زیرساختهای توسعهدهنده صنایع خلاق فراهم شود.
خانههای خلاق و نوآوریبا هدف شناسایی طرحهای خلاق و نوآورانه در حوزههای مختلف صنایع خلاق و فرهنگی، شناسایی، جذب و حمایت از ایدههای خلاق در زمینههای اصلاح و بهبود روشهای ساخت و تولید، تأمین قطعات یا مواد اولیه، بستهبندی، بازاریابی، تبلیغات، فروش، نشر و عرضه، صادرات و بهرهبرداری ایجاد شده اند.
همچنین از توسعه محصولات حوزه صنایع خلاق و فرهنگی با رویکرد صادراتی و توسعه بازار صادراتی حمایت میکند و همین باعث افزایش انگیزه و مشارکت نیروهای ایدهپرداز و فرصتسازی در جهت رشد اقتصادی و فرهنگی کشور نیز میشود.
پیوند نیروهای آکادمیک و متخصص با حوزههای عملی کسب و کاربا شرکتهای خلاق
اشتغالزایی به همراه توسعه پایدار اقتصادی بهویژه در بخش خصوصی، پیوند نیروهای آکادمیک و متخصص با حوزههای عملی کسب و کار، کاهش ریسک اجرای برنامههای تبدیل ایده به محصول و تجاریسازی ایده و کاهش زمان و افزایش اثربخشی برنامه تبدیل ایده به محصول توسط صاحبان ایده از اهداف ایجاد خانههای خلاق و نوآوری است.
زمینه های فعالیت خانه های خلاق چیست؟
زمینههای فعالیت خانه خلاق و نوآوری در پویانمایی و فیلم واقعیت افزوده (AR)، واقعیت مجازی (VR)، واقعیت ترکیبی (MR) ایست و در آموزش و یادگیری موبایلی است.
صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی، طراحی، معماری و ساختمان، کتاب، تولید محتوا، چاپ و نشر، گیاهان دارویی و طب سنتی، مالی، سرمایهگذاری و بیمه، مد و پوشش و نوآوری و اجتماعی نیز از زمینههای فعالیت خانههای خلاق و نوآوری است.
شرکتهای خلاق دریافت کننده تسهیلات از معاونت علمی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به شرکت های خلاق تسهیلاتی همچون تسهیلات ویژه نظام وظیفه، تسهیلات ویژه مالی، خدمات بیمه درمان تکمیلی، مشاوره و آموزش، بسته های ویژه صادراتی، فضای کار اشتراکی، خدمات زیرساخت توسعه صنایع خلاق و سایر خدمات ویژه شرکتهای خلاق ارائه می کند.
با تدوین و ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان همزمان با سال ۱۴۰۱ که از سوی رهبر معظم انقلاب «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شد، توجه به شرکتهای دانشبنیان و شرکت های خلاق، اهمیتی دوچندان یافت.
حمایت از ایجاد و توسعه زیرساختهای توسعهدهنده صنایع خلاق
به دنبال سیاست ها و اهداف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ستاد فناوری های نرم و صنایع خلاق و برنامه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق مبنی بر کمک به توسعه اقتصاد خلاق از طریق حمایت از شکلگیری و توسعه طرح و کسبوکارهای مبتنی بر خلاقیت، نوآوری و فناوری
یکی از برنامه های اجرایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت های توسعه دهنده صنایع خلاق است که از طریق حمایت از شکلگیری و توسعه طرح و کسبوکارهای مبتنی بر خلاقیت، نوآوری و فناوری به نتیجه می رسد.
از این رو، خانه های خلاق و نوآوری به عنوان یکی از هسته های مهم کمک به تسهیل و تسریع ایده و طرح های خلاقانه، نوآورانه و تیم های آنها برای ایجاد کسب و کار و تجاری سازی محصولات محسوب می شوند.
جهت دهی شرکتهای خلاق به اقتصا خلاق
خانه های خلاق همواره در حال رشد و گسترس هستند و برخی از این خانه ها در دانشگاه ها مانند خانه خلاق و نوآوری دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه ارومیه، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه خوارزمی ایجاد شدهاند.
خانههای خلاق سهم به سزایی در صنعت و رشد کشور دارند و همین امر باعث شکل گیری این مراکز در سطح استانها شده که به اقتصاد خلاق جهت میدهند و در مسیر نوآوری و خلاقیت قرار میگیرند.
خانههای خلاق و نوآوری به یک ایده همه جانبه تبدیل شده است که در گرد هم آوردن نوآوری نیز تاثیر خود را نشان میدهد، در خلاصهترین تعریف از خانه خلاق و نوآوری میتوان گفت؛ محلی برای گرد هم آمدن هنرمندان است که باعث ایجاد صنایع خلاق میشوند.
در واقع ایجاد خانههای خلاق و نوآوری باید به افزایش اشتغال و درآمد و صادرات شرکتهای خلاق و همچنین بهبود محیط کسب و کار، صیانت از بازار داخلی و اثرگذاری بر بخشهای اصلی اقتصاد ختم شود.
انتهای پیام/