برطرف شدن ایرادات سند ملی هوش مصنوعی در گرو اجرایی شدن آن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محمد هادی بکایی رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با خبرنگار آنا پیرامون سند ملی هوش مصنوعی گفت: من این سند و نقطه نظرات کارشناسان مختلف پیرامون آن را مطالعه کردم اما به نظر من با همه ایرادات و مشکلاتی که سند وجود دارد قابلیت اجرایی شدن را دارد زیرا اگر بخواهیم روی این ایرادات و اشتباهات پافشاری کنیم نمیتوانیم به نتایج مطلوبی برسیم چرا که این فناوری روز به روز به جلو حرکت میکند بنابراین ما نباید وقت خود صرف ویرایش سند کنیم تا مجدد بازه زمان بیشتری را از دست دهیم.
وی گفت: موضوعی که باید به آن توجه شود این است که سند ارائه شده یک برنامه اقدام نیست و تنها سیاستها و اهداف کلان در آن بیان شده است که میتوان ادعا کرد بالای ۸۰ درصد آن درست بوده و اشتباهات جزئی در آن وجود دارد. البته یک ایراد مهم در این سند در بخش شاخصها و اولویتها میباشد که نیاز به بازنگری جدی دارد. در هر صورت اینکه چطور باید به اهداف کلان موجود در این سند برسیم مهم است که باید در یک برنامه اقدام بیان شود که آن هم در حال تدوین است. این برنامه اقدام بسیار مهم است و باید بسیار دقیق نوشته شود تا قابلیت اجرایی شدن داشته باشد.
بکایی در ادامه افزود: گفتنی است این سند در کنار ایرادات حسنهایی هم دارد مثلا هدف گذاریهای درستی انجام داده بنابراین معتقدم که نباید از ابتدا نوشته شود بلکه باید به روزرسانی شود که این موضوع در سند هم قید شده است. بنابراین باید وارد فاز اجرایی شود تا ایرادات آن در حین اجرا برطرف شود.
وی افزود: به نظر من مشکلات سند را نباید خیلی بزرگ کرد، بلکه باید کمک کنیم سند برنامه اقدام درست تدوین شود. چون فناوری هوش مصنوعی با سرعت زیادی در حال تغییر میباشد و قطعا ۶ ماه دیگر در نقطهای دیگر خواهیم بود که شاید با شرایط امروز بسیار متفاوت باشد. از آنجا که برنامه اقدام هوش مصنوعی را وزارت ارتباطات تدوین میکند، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان بازوی تحقوق و توسعه وزارت در حال کار جدی روی این سند است.
رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: پژوهشگاه ارتباطات سال ۱۴۰۰ برنامه اقدام توسعه هوش مصنوعی را به همراه نگاشت نهادی تدوین کرد و سال ۱۴۰۲ آن به روز رسانی نمود، الان هم در حال بروز رسانی مجدد این سند هستیم که نسخه نهایی آن در چند وقت آینده ارائه خواهد شد. در ادامه باید کمک دهیم این برنامه اقدام هر چه سریعتر به تصویب رسیده و اجرایی شود.
بکایی در پایان خاطر نشان کرد: من با موازی کاری موافق نیستم اما در این مورد بهتر است کنار اجرایی شدن سند ایرادات هم برطرف شود تا با انجام اقدامات به صورت موازی نسخههای بعدی سند هم تدوین شود.
انتهای پیام/