دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سیاره سرخ شهاب‌باران می‌شود

سیاره سرخ شهاب‌باران می‌شود
متخصصان می‌گویند، برخورد فضاپیمای ناسا با سیارک دیمورفوس منجر به شکل‌گیری تغییراتی شده که وقوع شهاب‌باران در سیاره مریخ را ممکن می‌سازد.
کد خبر : 930237

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مطالعه جدید دانشگاه مریلند نشان می‌دهد که برخورد ماموریت دارت ناسا با ماه سیارک دیمورفوس، شکل و مسیر آن را به‌طور دائمی تغییر داده و احتمالاً این برخورد و پرتاب‌های حاصل، تبادل مداوم مواد بین اجرام سیاره‌ای، سیارک‌ها، دنباله‌دار‌ها و دیگر اجرام آسمانی را برجسته می‌کند.

ستاره شناسان به این نتیجه رسیده‌اند که زباله‌های حاصل از برخورد فضاپیمای دارت ناسا با سیارک دیمورفوس ممکن است به مریخ برسد. به گفته متخصصان، این زباله‌ها می‌توانند منجر به ایجاد شهاب سنگ در مریخ شوند، درحالی‌که بعید است بارش شهابی در زمین رخ دهد.

آزمایش تغییر جهت دوگانه سیارک توسط فضاپیمای ناسا حدود دوسال پیش صورت گرفت. دارت درواقع یک مأموریت انقلابی است که به منظور آزمایش تکنیک‌های تغییر مسیر سیارک‌ها طراحی شده است. هدف اصلی این مأموریت، ارزیابی این بود که آیا می‌توان با تغییر مسیر سیارک‌ها از احتمال برخورد آنها با زمین جلوگیری کرد.

 دارت با سرعتی حدود ۲۴ هزار کیلومتر در ساعت به دیمورفوس برخورد کرد. این برخورد باعث تغییر در زمان مدار دیمورفوس شد و محققان توانستند تغییرات را با استفاده از تلسکوپ‌های زمینی و فضایی اندازه‌گیری کنند.

بعد از این برخورد، سؤالات زیادی درباره اثرات آن بر روی زمین و دیگر سیارات مانند مریخ مطرح شد. اگرچه انتظار نمی‌رود که این برخورد به طور مستقیم موجب بارش شهاب‌سنگ‌ها بر روی زمین شود، اما برخی تحلیل‌ها نشان می‌دهند که می‌تواند اثراتی بر روی مریخ داشته باشد، بدین شکل که تغییرات ایجاد شده در سیارک‌ها ممکن است بر روی مدار‌هایی که به مریخ نزدیک هستند تأثیر بگذارد. این تغییرات ممکن است در آینده باعث تغییر مسیر برخی سیارک‌های دیگر شوند که ممکن است به مریخ نزدیک شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب