دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 تير 1403 - 11:07

مطالبات اهالی فرهنگ و هنر در دیدار انتخاباتی با مسعود پزشکیان مطرح شد

مطالبات اهالی فرهنگ و هنر در دیدار انتخاباتی با مسعود پزشکیان مطرح شد
با حضور مسعود پزشکیان مراسم دیدار این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اهالی فرهنگ و هنر در سالن رایزن در تهران آغاز شد.
کد خبر : 920101

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با حضور مسعود پزشکیان مراسم دیدار این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اهالی فرهنگ و هنر در سالن رایزن در تهران آغاز شد.

منوچهر شاهسواری، جهانگیر کوثری، ابوالحسن داوودی، علیرضا رضاداد، جمال ساداتیان، عبدالجبار کاکایی، غلامرضا موسوی، سعید سهیلی، محمدعلی جعفریه، فرهاد توحیدی، احسان عبدی پور، مجید جوزانی، محمدمهدی عسگر پور، ابراهیم داروغه زاده، ازجمله حاضران در این دیدار هستند.

در ابتدای این جلسه صالحی‌امیری درباره تبیین رویکردهای فرهنگی دولت «برای ایران»، گفت: اگر پزشکیان به پاستور برود و اگر دیگری به پاستور برود چه اتفاقی برای آینده فرزندان ما رخ خواهد داد. در انقلاب ۲ جریان راست و چپ در یک‌روند منطقی در زمان حیات امام (ره) به پاستور راه پیدا می‌کردند. بعد از رحلت امام جریانی وارد عرصه قدرت شد که رأی مردم را بی‌اهمیت می‌دانست.

وی متذکر شد: نتیجه این انتخابات بین پزشکیان یا جلیلی نیست بلکه تقابل با گفتمان رادیکالی است که معتقد است تحریم نعمت است، فضای مجازی و تکثر قومی و جنسیتی و سیاسی را تهدید، برای اهالی فرهنگ و هنر ارزش و احترام قائل نیست.

بحث هست و نیست فرهنگ و هنر مطرح است

سپس محمدمهدی عسگر پور مدیرعامل خانه هنرمندان و به‌عنوان نماینده خانه سینما، یادآور شد: بحث معیشتی هنرمندان و همچنین بحث ممیزی در دوره‌های گذشته مطرح‌شده بود. اما الآن شرایط فرق کرده است. قبلاً ریلی وجود داشت و هنرمندان با حاکمیت علیرغم ایرادها تعامل می‌کردند. الآن نمی‌دانیم لوکوموتیو رهاشده است و نقش مرجعیت هنرمندان از سال ۸۸ به بعد گرفته شد. نقش فرهنگی و هنری ما گرفته شد، قبلاً از خارج از کشور و بعدها فهمیدیم با همکارانی از داخل کشور مرجعیت هنرمندان گرفته شود. الآن ورود دوستان امنیتی بسیار زیاد شده است.

وی تصریح کرد: الآن بحث هست و نیست فرهنگ و هنر مطرح است. آقای پزشکیان در برخی مقاطع به دلیل اینکه برخی دولتمردان با هنرمندان دوست بودند برخی زیرساخت‌ها طراحی نشده است. نظیر جایگاه‌های قانونی نهادهای صنفی.

حوزه ادبیات خانه‌ای صنفی ندارد

سپس عبدالجبار کاکایی نیز به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: دیدم در مناظرات پزشکیان تأکید بر وفاق دارد. من در جامعه ادبیات همیشه به دنبال وفاق بودم ولی به دلیل نگاه امنیتی به حوزه ادبیات این اتفاق نیفتاد. متأسفانه حوزه ادبیات خانه‌ای صنفی ندارد.

وی در ادامه با قرائت شعری از ابوالقاسم لاهوتی سخنان خود را به پایان رساند.

رسانه‌ها و روزنامه‌ها از مرجعیت افتاده‌اند

پونه ندایی از اصحاب رسانه دیگر سخنران مراسم بود و یادآور شد: یکی از دلایل اینکه ۶۰ درصد پای صندوق نیامدند به خاطر این است که رسانه‌ها و روزنامه‌ها از مرجعیت افتاده‌اند و علاوه بر اینترنت، فشار و نظارت باعث شده این مرجعیت به رسانه‌های نامعتبر و معاند منتقل شود. نگاه‌های امنیتی طی ۲ دهه گذشته باعث شده فرهنگ و هنر ایران در خارج از کشور کمرنگ شود.

از اینکه در مناظره از حق مردم و استفاده از کارشناسان صحبت کردید سپاسگزاریم

سپس یدالله کابلی هنرمند شناخته‌شده خوشنویسی گفت: این هنر با انجمن خوشنویسان دارای جایگاه است. از اینکه در مناظره از حق مردم و استفاده از کارشناسان صحبت کردید سپاسگزاریم. ما صاحب استعدادهای خارق‌العاده‌ای هستیم که به دلایلی به فکر مهاجرت هستند.

برخی نیز بهانه دست دشمن می‌دهند تا تحریم‌ها بیشتر شود

در بخش دیگری از نشست، محمدرضا نوروز پور از اصحاب باسابقه رسانه، گفت: یکی از بنیادی‌ترین مشکلاتی که با گفتمان ضد توسعه داریم، این است که توسعه فرهنگ را نمی‌خواهند. نگاه پشه‌مانی به فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی بسیار تحقیرآمیز است. در کنار این نگاه عده‌ای رسد می‌کنند که از هر تحریمی حمایت می‌کنند. برخی نیز بهانه دست دشمن می‌دهند تا تحریم‌ها بیشتر شود. باید فرهنگ و هنر را تقویت کنیم و از باد توسعه نهراسیم.

در ادامه احسان عبدی پور نیز گفت: واقعیت که فکر می‌کنم این است که این جلسه برای زمانی است که پزشکیان رئیس‌جمهور شده است. من در مرحله اول رأی ندادم و در مرحله دوم رأی سلبی به شما می‌دهم و امیدوارم روزی به شما ارادت پیدا کنم. باید برای مناظره به پزشکیان پیشنهاد‌هایی ارائه دهیم تا بتواند در جذب ۶۰ درصدی که رأی ندادند موفق باشد.

باید گله و انتقاد آن‌ها را که رأی ندادند بشنوید

وی یادآور شد: اگر رئیس‌جمهور شدید به معنای این نیست که حقوق اکثریت را مدنظر قرار دهید بلکه باید حقوق اقلیت را هم مدنظر قرار دهید. آمار مشارکت از روز نخست انقلاب تا امروز به نصف رسیده است. شما باید گله و انتقاد آن‌ها را که رأی ندادند بشنوید تا بدانید چرا از حاکمیت ناامید شده‌اند.

محقق داماد تأکید کرد: اگر رئیس‌جمهور شدید بافرهنگ، تحمل حرف و نقد را در جامعه ایجاد کنید. اهالی فرهنگ و هنر از شما اهمیت به فرهنگ و هنر، عدالت و ارتباط با دنیا را می‌خواهند. عده‌ای از استادان و دانشجویان اخراج شدند و باید بستر بازگشتشان شوید.

وی خطاب به پزشکیان اظهار کرد: در کنار فضایل شما، شما اهل آذربایجان، سرزمین ستارخان و باقر خان هستید. این ملت از شما همان رشادت را می‌خواهد. شما از سرزمینی هستید که چشم‌وچراغ این مملکت است.

وی تأکید کرد: در این کشور نباید کسی به خاطر فکر، مجرم شناخته شود. این کشور رئیس‌جمهوری می‌خواهد که حاکمیتی بر پایه اندیشه، تفکر، عدالت و کارشناسی شکل بگیرد. کشور باید با پشتیبانی کارشناسان، متفکران و اهل فرهنگ و هنر اداره شود.

یوسفیان‌ملا درباره موافق بودن یا نبودن پزشکیان با افزایش قیمت بنزین، یادآور شد: در مجلس هفتم بحث گرانی ۲۰ درصدی قیمت بنزین مطرح شد ولی نمایندگان طرح تثبیت قیمت‌ها تدوین کردند. پزشکیان وزیر بهداشت و درمان بود و با افزایش ۲۰ درصدی بنزین مخالف بود.

پزشکیان مخالف افزایش قیمت‌ها و بنزین است

وی مخالف افزایش بی‌رویه قیمت‌ها است. اگر کسی افزایش قیمت بنزین را توجیه کرده نظر خودش است زیرا پزشکیان مخالف افزایش قیمت‌ها و بنزین است. در ایران مردم روی سوخت و انرژی حساس هستند و اگر سوخت کران شود همه‌چیز گران می‌شود. پزشکیان این حساسیت را تشخیص می‌دهد و نه‌تنها قیمت افزایش پیدا نمی‌کند بلکه کاهش پیدا می‌کند.

۴۰ سال است با نگاه امنیتی در حوزه نشر درگیریم

سپس جعفریه مدیرعامل نشر ثالث هم گفت: بحث سلیقه را از عرصه مدیریت نشر و فرهنگ حذف کنید. وزارت ارشاد باید از زیرمجموعه‌اش حمایت کند نه اینکه برایش پرونده‌سازی کند.

وی یادآور شد: ۴۰ سال است با نگاه امنیتی در حوزه نشر درگیریم. الآن شمار کتاب فاجعه است.

سپس جمشید بایرامی عکاس پیشکسوت نیز گفت: متأسفانه در انتخاب وزیر ارشاد روند به‌گونه‌ای است که اصلاً ما را نمی‌شناسند. هنرمندان جوامع پیشرفته هنرمندان لیدر هستند اما در ایران هنرمندان این‌گونه نیست. هنرمندان ما در حال مهاجرت هستند و تا ۳ سال بعد وزارت ارشاد نداریم.

در ادامه محقق داماد نیز به ذکر نکاتی پرداخت و گفت: ارباب فضیلت، فرهنگ و هنر به اینجا آمده‌اند با این امید که به‌زودی پزشکیان رئیس‌جمهور شود. اگر واژه اسلامی از روز اول اسلام تا به امروز به نفع قدرت‌ها مصادره شده اما خوشبختانه واژه جمهوری از دوران یونان باستان تا امروز مشخص است؛ جمهوری یعنی مشارکت همه.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب