دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1393 - 09:42

تلاش 47 عضو جمهوری‌خواه کنگره برای ارسال نامه دوم به ایران

به دنبال جنجال ناشی از نامه 47 سناتور جمهوریخواه، پایگاه خبری «المانیتور» از تلاش تازه دو نماینده مجلس آمریکا برای جمع آوری امضاء برای یک نامه دیگر علیه مذاکرات هسته ای، این بار با مشارکت قانونگذاران اروپایی خبر داد.
کد خبر : 9173

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا و به نقل از المانیتور، قانونگذاران آمریکایی و اروپایی طی اقدامی بی‌سابقه نامه‌ای را می‌خواهند منتشر کنند که طی آن به مقامات کشورهای خود درباره هر گونه توافق بد با ایران هشدار دادند و تاکید کردند که این توافق بدون تردید به تحریم‌های بیشتر منتهی خواهد شد.


«دوگ لامبورن» سناتور جمهوری خواه ایالت کلورادو و «راندی وبر» سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس از روز 17 مارس این نامه را میان اعضای کمیسیون نیروهای مسلح و کمیته روابط خارجی منتشر کردند. آنها همچنین گفته‌اند که چهار پارلمان اروپایی از جمله پارلمان‌های فرانسه، انگلیس و آلمان نیز این نامه را امضا کرده‌اند.


نمایندگان کنگره در نامه خود نوشته‌اند: «ما معتقدیم که ایران هسته‌ای نه تنها تهدید فوری برای آمریکا بوده بلکه تهدیدی برای اروپا، خاورمیانه و همه جهان است».


در این نامه آمده است که با این تفکر، ما با اعضای چند پارلمان اروپایی هم عقیده هستیم که نگرانی خود را به اوباما و سران کشورهای اروپایی که در مذاکرات حضور دارند، اعلام و هراس خود را از توافق بد ابراز کنیم.


همچنین تاکید شده است که با در نظر گرفتن تاریخ ایران، ما درباره تعهد تهران در دستیابی به توافق مشکوک هستیم. ایران در گام نخست با تلاش مخفیانه خود برای توسعه تسلیحات اتمی قوانین بینالمللی را نقض کرد. ما نگران هستیم که ممکن است ایران با استفاده از توافق بد به تلاش‌های مخفیانه خود ادامه دهد.


این در حالی است که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا، امروز (سه‌شنبه) صبح بار دیگر در لوزان دیدار کردند.


روز گذشته (دوشنبه) یک منبع دیپلماتیک اروپایی پس از پایان دیدار وزیر خارجه ایران با همتایان فرانسوی، آلمانی و انگلیسی خود در بروکسل گفت که این دیدار نتوانسته است اختلافات را کاهش دهد.


وی همچنین گفت شکاف‌های عمیقی میان قدرت‌های جهانی و ایران وجود دارد و مشخص نیست آیا این اختلافات در روزهای آینده حل می‌شود یا خیر.


فدریکا موگرینی، مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا، نیز پس از دیدار با وزیر خارجه کشورمان به خبرنگاران گفت که مذاکرات در بروکسل مفید بوده است.


موگرینی اظهار داشت: «ما در خصوص همه شکاف‌های باقی‌مانده و راه رو به جلو گفتگو کردیم. اما شکاف‌هایی وجود دارند که باید پر شوند».


دور کنونی مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 از روز 24 اسفند (15 مارس) در لوزان سوئیس آغاز شده و تا 29 اسفند (20 مارس) ادامه خواهد یافت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب