کاوشگر ماه چین به سمت پنهان قمر میرود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، چین قرار است طی روزهای آینده یک فضاپیمای رباتیک را در یک سفر رفت و برگشت به سمت دور ماه پرتاب کند؛ این ماموریت نخستین مرحله از سه ماموریت فنی سختی است که قرار است راه را برای فرود اولیه خدمه چینی و ایجاد پایگاه در قطب جنوب ماه هموار میکند.
از زمان اولین ماموریت چانگای که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، چین در اکتشاف ماه جهشهایی رو به جلو داشته و شکاف فناوریهای خود در اکتشاف قمر را نسبت به ایالات متحده و روسیه پر کرده است.
این کشور در نخستین بازیابی نمونههای ماه در بیش از چهار دهه، توانست نمونههای قمر زمین را به سلامت به آزمایشگاههای داخلی بازگرداند و برای اولین بار تأیید کرد که میتوان با خیال راحت فضاپیمای بدون خدمه را از سطح ماه به زمین رساند.
چانگای ۶ باید در طول ماموریت ۵۳ روزه خود با ماهواره رلهای که اخیراً مستقر شده و به دور ماه میچرخد ارتباط بگیرد و با پشتیبانی آن به کاوش هدف تعریف شده خود بپردازد. فضاپیماهای چانگای۷ و چانگای۸ نیز به ترتیب در سالهای ۲۰۲۶ و ۲۰۲۸ به قمر زمین میروند تا دوره ماموریت چانگایها ادامه یابد. چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۳۰ فضانوردان خود را روی ماه و در پایگاهی که با همکاری روسیه احداث کرده قرار دهد.
طرحهای پکن برای کشف قمر زمین سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا را نگران کرده، با این حال، ناسا طبق قوانین ایالات متحده از هرگونه همکاری مستقیم یا غیرمستقیم با چین منع شده است.
این ماموریت قرار است سمت پنهان ماه را کاوش کند و اطلاعات مهمی از این منطقه جدید به دست آورد که دادههای آن فرصت عظیمی است برای محققان تا به بررسی ساختارهای سنگی و معدنی و مطالعه ریزساختارهای سمت دور ماه بپردازند.
ماموریت مذکور میتواند به توسعههای بیشتری در زمینه مطالعه و پژوهشهای ماه منجر شود و اطلاعات مهمی برای تمام علاقهمندان به علم و فضا ارائه دهد. کاوش سمت دور ماه همچنین یک مرحله مهم در مسیر پیشرفت فضایی چین است که به توسعه صنعت فضایی این کشور و اهداف آن در زمینه ساخت کاوشگر و اکتشاف ماه کمک میکند.
انتهای پیام/