وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اتریش خواستار تلاشهای تازهای برای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی در سیستمهای تسلیحاتی شد که میتواند به اصطلاح «رباتهای قاتل» ایجاد کنند. این در حالی است که اتریش یک کنفرانس را برگزار کرده است که هدف آن احیای بحثهای متوقف شده درباره استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی بود.
با پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی، سیستمهای تسلیحاتی که میتوانند بدون مداخله انسان کشتار کنند، به ما نزدیکتر میشوند و چالشهای اخلاقی و قانونی را به وجود میآورند که اغلب کشورها میگویند باید به زودی به آنها رسیدگی شود.
الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش در نشست سازمانهای غیردولتی و بین المللی و همچنین نمایندگان ۱۴۳ کشور جهان گفت: ما نمیتوانیم اجازه دهیم این لحظه بدون اقدام بگذرد. اکنون زمان توافق بر سر قوانین و هنجارهای بین المللی برای تضمین کنترل انسانی است.
وی در سخنرانی افتتاحیه کنفرانسی با عنوان «انسانیت بر سر دوراهی سیستمهای تسلیحاتی خودمختار و چالش مقررات» گفت: حداقل اطمینان حاصل کنیم که عمیقترین و گستردهترین تصمیم درباره اینکه چه کسی زندگی میکند و چه کسی میمیرد، در دست انسانها باشد و نه ماشینها.
سالها بحث در سازمان ملل به نتایج ملموسی نرسیده است و بسیاری از شرکتکنندگان در کنفرانس دو روزه وین گفتند که روزنه اقدام سریع در حال بسته شدن است.
میرجانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، در یک میزگرد در این کنفرانس گفت: عمل کردن و اقدام بسیار سریع بسیار مهم است.
او افزود: آنچه امروز در زمینههای مختلف خشونت میبینیم، شکستهای اخلاقی در مواجهه با جامعه بینالمللی است؛ و ما نمیخواهیم با سپردن مسئولیت کنترل خشونت، به ماشینها و الگوریتمها، چنین شکستهایی را تسریع کنیم.
هوش مصنوعی در حال حاضر در میدان جنگ استفاده میشود. دیپلماتها میگویند هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین طوری طراحی شده اند که وقتی فناوری پارازیت سیگنال ارتباط آنها را با اپراتورشان قطع میکند، راه خود را به سمت هدف خود بیابند.
آمریکا گفت که در حال بررسی گزارش مبنی بر استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی اهداف بمباران در غزه است.
ژان تالین، برنامهنویس نرمافزار و سرمایهگذار فناوری، گفت: ما قبلاً دیدهایم که هوش مصنوعی اشتباهات انتخابی را به روشهای بزرگ و کوچک انجام میدهد، از تشخیص نادرست سر طاس داور بهعنوان توپ فوتبال گرفته تا مرگ عابران پیاده بر اثر عدم تشخیص خودروهای خودران.
انتهای پیام/