هوش مصنوعی زندگیها را نجات میدهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیوساینتیس، یک سیستم هوش مصنوعی اثبات کرده است که میتواند با هشدار دادن به پزشکان برای بررسی بیمارانی که نتایج آزمایش قلب به خطر مرگ اشاره دارد، جان آنها را نجات دهد. در یک آزمایش بالینی تصادفی با تقریباً ۱۶ هزار بیمار در دو بیمارستان، هوش مصنوعی میزان مرگ و میر بیماران پرخطر را به میزان ۳۱ درصد کاهش داد.
اریک توپول از مؤسسه تحقیقاتی اسکریپس در کالیفرنیا، که در این تحقیق شرکت نداشت، میگوید: این واقعاً فوقالعاده است. بسیار نادر است که یک دارو ۳۱ درصد مرگ و میر را کاهش دهد، و حتی این مورد برای موارد غیردارویی نادرتر است درحالی که این فقط نظارت بر افراد با هوش مصنوعی است.
چین لین در مرکز پزشکی دفاع ملی تایوان و همکارانش ابتدا هوش مصنوعی خود را بر روی بیش از ۴۵۰ هزار آزمایش الکتروکاردیوگرام (ECG) که فعالیت الکتریکی قلب را به همراه دادههای بقای افراد اندازه گیری میکند، آموزش دادند. هوش مصنوعی یاد گرفت که خطر مرگ هر بیمار را با یک امتیاز درصدی نشان دهد. بر این اساس افرادی که حداقل ۹۵ درصد را کسب میکنند، به عنوان خطر بالا در نظر گرفته میشوند.
سپس محققان سیستم هشدار هوش مصنوعی را با ۳۹ پزشک در دو بیمارستان مختلف آزمایش کردند. هنگامی که پرستاران نتایج آزمایشهای الکتروکاردیوگرام هر بیمار جدید را به یک سرور کامپیوتری بارگذاری میکردند، سیستم هوش مصنوعی نتایج را تجزیه و تحلیل میکرد و در صورتی که بیمار را پرخطر تشخیص میداد، سریعاً به پزشکان هشدار میداد.
سیستم هوش مصنوعی علاوه بر کاهش خطر مرگ به دلایل مختلف، مرگ و میر بیماران پرخطر ناشی از مشکلات قلبی را تا بیش از ۹۰ درصد کاهش داد.
لین و همکارانش حدس زدند که پیشبینیهای هوش مصنوعی ممکن است به تمرکز روی گروههای پرخطر کمک کند. پزشکان معمولاً هشدارها را با آزمایشهای تشخیصی بیشتر و درمانهای اضافی دنبال میکنند.
سیستم هشدار هوش مصنوعی در حال حاضر در ۱۴ بیمارستان نظامی در تایوان استفاده میشود.
توپول میگوید: این را میتوان در هر بیمارستانی در سراسر جهان اجرا کرد از این رو نباید گران باشد.
انتهای پیام/