دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
برای حل بحران آب؛

ناسا رودخانه‌های زمین را می‌شمارد

ناسا رودخانه‌های زمین را می‌شمارد
ناسا به کمک ماهواره‌های مستقر در مدار زمین شمارش جدید و جهانی از رودخانه‌های زمین را ارائه می‌دهد تا با شناسایی آنها به حل بحران آب کمک کند.
کد خبر : 908444

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت خبری ناسا، مطالعه‌ای که توسط محققان سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا انجام شده، تخمین‌های جدیدی از میزان جریان آب از طریق رودخانه‌های زمین، سرعت جاری شدن آن به اقیانوس و میزان نوسان هر دوی این ارقام در طول زمان ارائه کرده است.

دانشمندان تاکید می‌کنند که در اختیار داشتن این اطلاعات برای درک چرخه آب سیاره و مدیریت آن حیاتی و به همین منظور از داده‌های ماهواره‌های مستقر در جو خارج از زمین استفاده شده است.

برای این مطالعه که به‌تازگی در مجله «نیچر ژئوساینس» (Nature Geoscience) منتشر شده، محققان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا از روش جدیدی استفاده کردند که اندازه‌گیری‌های جریان‌سنج را با مدل‌های کامپیوتری حدود ۳ میلیون رودخانه در سراسر جهان ترکیب کرده و داده‌های نهایی را به دست آورده است.

دانشمندان تخمین می‌زنند که حجم کل آب رودخانه‌های زمین از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ به طور متوسط ۵۳۹ مایل مکعب (۲۲۴۶ کیلومتر مکعب) بوده، این رقم معادل نیمی از آب دریاچه میشیگان و حدود ۰.۰۰۶ درصد از کل آب شیرین است که خود ۲.۵ درصد از حجم جهانی است. رودخانه‌ها علی‌رغم نسبت کمی که از آب سیاره دارند، از زمان‌ اولیه تمدن‌ها برای بشریت حیاتی بوده‌اند.

سدریک دیوید از آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: اگرچه محققان تخمین‌های متعددی را در طول سال‌ها از میزان آب جاری از رودخانه‌ها به اقیانوس انجام داده‌اند، اما تخمین‌های مرتبط با حجم آب رودخانه‌ها که به عنوان ذخیره‌سازی در شرایط بحران شناخته می‌شوند، حدودی و با عدم دقت همراه بوده است. در حالی‌که کارهای زیادی می‌توان برای مدیریت نحوه استفاده از آب و اطمینان از وجود آب کافی برای همه انجام داد، نخستین سوال این است: چقدر آب وجود دارد؟

در واقع مطالعه سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده بررسی کرده است که تاکنون چقدر از کل رودخانه‌های جهان شناسایی شده و حیات چه میزان از افراد جهان به آب این رودخانه‌ها وابسته هستند.

این مطالعه بیانگر آن است که فقط حدود ۱۵ درصد از تمام رودخانه‌های جهان به طور کامل شناسایی شده و دارای نقشه‌های دقیقی هستند. این امر  همچنین نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از این نظام آبی برای زندگی انسان‌ها، با توجه به اینکه حدود ۴ میلیارد نفر از آب این رودخانه ها برای شرب، کشاورزی و صنعتی استفاده می کنند، ناشناس است.

این مطالعه نشان‌دهنده اهمیت برقراری سیستم های مدیریت و کنترل روی رودخانه ها و منابع آب است و می‌تواند به برنامه ریزی‌های مستقل برای مدیریت بهتر منابع آب جهان کمک کند و دانشمندان را در جلوگیری از بحران های مربوط به کمبود آب یاری کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب