مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دادههای ماهوارهای نشان میدهد نوعی از پوشش گیاهی بیش از تصور پژوهشگران به مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک میکند.
با تشدید گرمایش جهانی خشکسالی، سیل و آتشسوزی در سراسر جهان، دانشمندان در غرب ایالات متحده برای کمک به جبران برخی از آسیبها به این نوع از پوشش گیاهی که به عنوان جوندگان مشهور هستند، روی آوردهاند.
محققان دانشگاه ایالتی بویز یوتا و دانشگاه ایالتی یوتا از دادههای ماهوارهای برای شناسایی جریانهایی استفاده کردهاند که میتوانند برای تقویت پوشش گیاهی، دوباره معرفی شوند و گسترش یایند. دانشمندان همچنین در حال ثبت چگونگی تغییر فراوانی آب و پوشش گیاهی مجاور آنها به عنوان معیاری برای سلامت محیطزیست هستند.
جودی برانت، دانشیار دانشگاه ایالتی بویز که رهبری تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد، میگوید: ارزش واقعی استفاده از دادههای ماهوارهای برای نظارت این است که برای افرادی به کار میرود که روی زمین سخت کار میکنند و پروژههایی مانند افزایش دسترسی به آب، افزایش زیستگاه ماهیها و گونهها را اجرا میکنند.
در بیانیه قبلی ناسا گفته شده است که دادههای ماهوارهای برای تعیین کمیت تأثیر این نوع از جوندگان بر اکوسیستمهای محلی نشان از اثرگذاری قابل توجه آنها داشته است و هرچه آنها را حفظ و گسترش دهیم میتوانیم در مقیاس بزرگتری از وجود آنها برای مقابله با تغییر اقلیم بهره ببریم.
طبق دیتای یکی از مقالههای نیویورک تایمز، این نوع پوشش گیاهی «سلاحهای خزدار انعطافپذیری آب و هوا» هستند. آنها به طور طبیعی اطراف سدها، بر روی رودخانهها و نهرها به وجود میآیند و جریان آبی را که در منطقه فوران میکند، کاهش میدهند. پوشش گیاهی سبز را تقویت میکنند و به نوبه خود خطر آتشسوزی جنگلها و اثرات خشکسالی و سیل را نیز کاهش میدهند.
دانشمندان مکررا تاثیر این نوع پوشش گیاهی را بررسی و تاکید کردهاند، گسترش آنها فراتر از تصور آنها اثرگذار است و با تغییر اقلیم مبارزه میکند.
پوشش گیاهی مذکور تا اواخر دهه ۱۸۰۰ در دریاچهها، نهرها و مردابهای سراسر آمریکای شمالی رایج بودند.
انتهای پیام/