دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نخستین اطلس کامل تنها قمر زمین منتشر شد

نخستین اطلس کامل تنها قمر زمین منتشر شد
چین نخستین مجموعه کامل از اطلس‌ مطالعاتی سطح ماه را که حاصل داده‌های به دست آمده از ماموریت‌های سازمان فضایی این کشور به قمر زمین است را منتشر کرد.
کد خبر : 907360

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، چین نخستین مجموعه از اطلس‌های زمین‌شناسی کره ماه که بر اساس داده‌های کشف پروژه اکتشاف ماه چین (پروژه چانگ ئه) که شامل نسخه‌های چینی و انگلیسی اطلس کامل مطالعاتی سطح ماه و نقشه چهار گوش آن است را منتشر کرد. 

مقیاس مدنظر گرفته شده برای این اطلس آن را به نخستین اطلس زمین شناسی کره ماه تبدیل کرده که علاوه بر کیفیت بالا، داده‌های اولیه و ضروری را برای تحقیقات و اکتشافات تنها قمر سیاره زمین ارائه می‌دهد.

به گفته مؤسسه ژئوشیمی، آکادمی علوم چین، این مجموعه از اطلس‌هایی که به زبان‌های چینی و انگلیسی منتشر شده، شامل اطلس مطالعاتی کره ماه است.

 دانشمند فعال در حوزه اکتشاف ماه این سازمان می‌گوید: اطلس مطالعاتی سطح ماه  برای مطالعه تکامل ماه، انتخاب موقعیت مناسب برای ایجاد ایستگاه تحقیقاتی روی آن و استفاده از منابع ماه اهمیت زیادی دارد. همچنین می‌تواند به دانشمندان کمک کند زمین و سایر سیارات منظومه شمسی مانند مریخ را بهتر درک کنند.

لیو جیان ژونگ، محقق ارشد موسسه ژئوشیمی نیز توضیح می‌دهد، جهان در دهه‌های گذشته شاهد پیشرفت قابل توجهی در زمینه اکتشافات و تحقیقات علمی ماه بوده است که درک ما از ماه را بسیار بهبود بخشیده است.

با این حال، نقشه‌های مطالعاتی سطح ماه منتشر شده در دوران ماموریت آپولو حدود نیم قرن است که تغییر نکرده‌اند و هنوز هم برای تحقیقات مطالعاتی قمری مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما اطلس جدید شامل اطلاعات دقیق و جزئی از ساختار‌های سنگی و منابع معدنی موجود در سطح ماه است و به عنوان یک ابزار مهم برای مطالعات ژئولوژی و علوم فضایی در ماه به کار گرفته می‌شود.

این اطلس شامل تصاویر با وضوح بالا از سطح ماه است که از پروژه‌های ماهواره‌ای و اکتشافی چین به دست آمده‌اند و اطلاعات جدیدی را ارائه می‌دهند و شامل نقشه‌های دقیق از طول و عرض جغرافیایی نقاط مختلف ماه، ارتفاعات و ژرفای خطوط کره و همچنین اطلاعات در مورد تشکیلات سنگی و ساختار‌های ژئولوژی موجود در ماه است.

اطلس یاد شده می‌تواند به محققان و دانشمندان در مطالعات ماه و فضا کمک کند و مبنایی مهم برای تحقیقات آتی در این زمینه باشد. این اقدام نشان از تلاش‌های چین برای پیشبرد علم و فناوری در زمینه مطالعه فضا و سیارات است و نشان می‌دهد که چین به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در اکتشافات فضایی شناخته می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب