رایانههای کوانتومی از رمزگذاری سبقت میگیرند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان باور دارند، رایانههای کوانتومی روزی رمزگذاری را میشکنند و تبدیل دادهها به ذرات نور و ارسال آنها به اطراف با استفاده از هزاران ماهواره ممکن است یکی از راههای حل این مشکل باشد.
رایانه کوانتومی ابرکامپیوتر قدرتمندی است که با سرعت فوق العاده پردازشش میتواند تهدیدی بزرگ برای بلاکچین محسوب شود.
دانشمندان ادعا میکنند با تبدیل دادهها به ذرات نور و ارسال آنها به سراسر جهان با استفاده از ماهوارهها، میتوان رهگیری پیامهای رمزگذاری شده توسط یک رایانه این کوانتومی قدرتمند را دنبال کرد.
در حال حاضر، فناوری پیامرسانی بر روشهای حفاظتی ریاضی یا رمزنگاری از جمله رمزگذاری انتها به انتها، متکی است. این فناوری در واتسآپ و همچنین توسط شرکتهای مختلف، دولت و حتی ارتش برای محافظت از دادههای حساس در برابر رهگیری استفاده میشود.
با پیشرفت فناوری کوانتوم، رایانههای کوانتومی آینده به تنهایی قادر به شکست رمزگذاری مبتنی بر فضا نیستند؛ رمزگذاری اطلاعات مبتنی بر فضا از نور استفاده میکند تا اطلاعات را همانند پرتاب نور انتقال دهد. این روش امنیت بسیار بالایی در برابر حملههای مخرب فراهم میکند.
یکی از اصلیترین ویژگیهای رمزگذاری بر اساس فضا، عدم قابلیت تفسیر اطلاعات ارسالی بدون داشتن کلید رمزگذاری مناسب است. این به این معناست که حتی با استفاده از قدرت کوانتومی برای رایانههای آینده، امکان شکست این نوع رمزگذاری و انتقال اطلاعات به صورتی غیر قابل مشاهده و غیر قابل تفسیر عملا ممکن نیست.
طبق برنامهریزیهای انجام شده، انتظار میرود که نخستین ماهواره ارسال کننده این نوع اطلاعات در سال ۲۰۲۵ پرتاب شود. این اقدام نشان میدهد که رمزگذاری بر اساس فضا قدرتمندترین روش برای حفظ امنیت اطلاعات در دنیای دیجیتال آینده است.
اگر رایانههای کوانتومی در مقیاس بالا ساخته شوند، آنگاه میتوان گفت اهداف بسیار دور در علم توسط بشر دست یافتنی میشود.
انتهای پیام/