دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ابداع سطح سوزنی که ۹۶ درصد ویروس‌ها را متلاشی می‌کند

ابداع سطح سوزنی که ۹۶ درصد ویروس‌ها را متلاشی می‌کند
پژوهشگران نوعی سطح ویروس‌کُش ابداع کرده‌اند که می‌تواند به کنترل شیوع بیماری‌ها در بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و سایر محیط‌های پرخطر کمک کند.
کد خبر : 905159

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای تک دیلی، گروهی از دانشمندان استرالیایی و اسپانیایی به سرپرستی دانشگاه RMIT استرالیا از سیلیکون پوشیده شده با نانو میله‌های سوزنی، سطحی ساخته اند که با سوراخ کردن غشای ویروس‌هایی که در تماس با آن قرار می‌گیرند، آنها را از بین می‌برد. 

محققان در آزمایشگاه این سطح را با ویروس «hPIV-۳» که باعث برونشیت، ذات الریه و خروسک می‌شود، آزمایش و مشاهده کردند ۹۶ درصد از این ویروس یا متلاشی شد یا به حدی آسیب دید که دیگر قادر به تکثیر برای ایجاد عفونت نبود.

این نتایج قابل توجه، نوید بخش قابلیت استفاده از این ماده برای کنترل انتقال مواد بیولوژیکی بالقوه خطرناک در آزمایشگاه‌ها و محیط‌های درمانی است.

«ناتالی بورگ» «Natalie Borg» نویسنده ارشد این پژوهش از دانشکده بهداشت و علوم زیست پزشکی RMIT گفت: مفهوم به ظاهر ساده سوراخ کردن ویروس به تخصص فنی قابل توجهی نیاز دارد.

وی افزود: سطح ویروس‌کش ما برای چشم غیرمسلح مانند یک آینه مسطح سیاه به نظر می‌رسد، اما در واقع دارای میله‌های ریزی است که به طور خاص برای کشتن ویروس‌ها طراحی شده اند. این ماده را می‌توان در دستگاه‌ها و سطوحی که معمولا لمس می‌شوند، برای جلوگیری از انتشار ویروس و کاهش استفاده از مواد ضدعفونی کننده، گنجاند.

سطوح نانومیله دار در مرکز نانوساخت ملبورن ساخته شد. پژوهشگران یک سطح سیلیکونی صاف را با یون بمباران کردند تا مواد را به طور استراتژیک حذف کنند. آنچه که به دست آمد، سطحی پر از سوزن با ضخامت دو نانومتر (۳۰ هزار برابر نازک‌تر از موی انسان) و ارتفاع ۲۹۰ نانومتر است.

این پژوهشگران سال‌ها تجربه مطالعه روش‌های مکانیکی را برای کنترل میکروارگانیسم‌های بیماری زا با الهام از دنیای طبیعت دارند: بال‌های حشراتی مانند سنجاقک یا زنجره ساختاری در مقیاس نانو دارند که می‌توانند باکتری‌ها و قارچ‌ها را سوراخ کنند.

با این حال، در این مورد، ویروس‌ها از نظر اندازه کوچک‌تر از باکتری‌ها هستند، بنابراین اگر قرار باشد این نانو میله‌های سوزنی روی ویروس موثر واقع شوند باید به همان نسبت کوچکتر شوند. محققان در مطالعات خود به صورت نظری و عملی فرآیندی را که طی آن ویروس‌ها هنگام تماس با سطح نانوساختار توانایی عفونی خود را از دست می‌دهند، مورد بررسی قرار دادند.

یافته‌ها نشان می‌دهد طراحی نانومیله‌ها موجب آسیب دیدن ساختار خارجی ویروس و سوراخ شدن غشا‌های آن می‌شود و طی شش ساعت ۹۶ درصد ویروس‌هایی را که با سطح تماس پیدا می‌کنند، ناتوان می‌کند.

نتایج این پژوهش در نشریه ACS Nano منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب