هلند از ممنوعیت صادرات تراشه به چین پیروی میکند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری به نقل از رویترز، درخواست ایالات متحده از غول تولید تراشه «ای اس ام ال» (ASML) درخصوص توقف خدمات رسانی به برخی تجهیزاتی که به مشتریان چینی فروخته است، برای دولت هلند دردسری دیپلماتیک و تجاری محسوب میشود، اما نشانهها حاکی از آن است که به همسویی با واشنگتن در مورد محدودیتهای صادراتی ادامه خواهد داد.
اگرچه دولت نخست وزیر مارک روته تمایلی به اتخاذ یک تصمیم کلی ندارد، بیانیههای عمومی و منافع امنیت ملی نشان میدهد که در تأیید درخواستهای تعمیر و نگهداری چین در آینده کند خواهد بود و سریعاً آنها را رد میکند.
این موضوع برای تلاشهای چین در زمینه ایجاد صنعت تراشه داخلی خود یک شکست خواهد بود، زیرا جایگزین کردن «ای اس ام ال» تقریبا غیرممکن است. همچنین میتواند تلاشهای دولت روته برای متوقف کردن انتقال محصولات خود به خارج از کشور را پیچیده کند.
یکی از عوامل در حال ظهور، اولویتهای امنیتی هلند، به ویژه حمایت از اوکراین در جنگش علیه روسیه است.
روته، که به عنوان گزینه دبیرکل بعدی ناتو مطرح میشود، هفته گذشته در دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، درباره «ای اس ام ال» صحبت کرد.
وی پس از آن گفت که حمایت چین از روسیه در زمانی که هلند اوکراین را به جنگنده اف ۱۶ مسلح میکند یک مشکل جدی است. بسیار مهم است که چین بفهمد هرگونه پیروزی برای روسیه (در اوکراین) تهدیدی فوری برای هلند و اروپا خواهد بود.
روته از پاسخ مستقیم به این موضوع که آیا دولتش مجوزهای مشتریان چینی «ای اس ام ال» را رد خواهد کرد، خودداری کرد.
شی به رسانههای دولتی چین گفت که به روته در مورد جدا کردن و قطع روابط با چین هشدار داده است. پکن میگوید در مورد مناقشه اوکراین بی طرف است درحالی که شی یک اتحاد استراتژیک با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دارد.
هلند روسیه را مسئول سرنگونی پرواز ۱۷ مالزی (MH ۱۷) در سال ۲۰۱۴ بر فراز شرق اوکراین میداند که منجر به کشته شدن ۱۹۸ شهروند هلندی شد. همچنین دادگاه کیفری بینالمللی مستقر در لاهه را که حکم بازداشت پوتین را به اتهام جنایات جنگی صادر کرده است، در این دادگاه مستقر و حمایت میکند.
انتهای پیام/