دستاوردی بزرگ در حوزه وسایل نقلیه خودران/ چرخ ۱۰۰ درصد ایرانی تولید شد
مرتضی عباسزاده، سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: مرکز تحقیقات رباتیک از دو سال قبل به انجام فعالیتهای ویژهای از جمله طراحی و ارائه وسایل هدایت شونده خودران پرداخته است و هم اکنون با یک تیم ۲۰ نفره از سرای نوآوری، مرکز رشد و مرکز تحقیقات در حال فعالیت و پیش بردن پروژههای مختلف در این زمینه است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه وسایل نقلیه خودکار یکی از رباتهایی هستند که امروزه ودر آیندهای نه چندان دور در صنعت، کارخانجات، دانشگاهها و خانهها و جادهها استفاده میشود، افزود: این رباتها دارای تکنولوژی بالایی هستند که فناوری آنها فقط متعلق به کشورهای پیشرفته بود، اما ما توانستیم سالهای اخیر در این زمینه فعالیت و به این فناوری دست پیدا کنیم و در مسابقات مختلف مقام کسب کنیم. مسابقات با هدف وارد شدن تکنولوژی به صنایع برگزار میشود و هر صنایع باید بتواند ربات مخصوص نیاز خود را مشاهده کند و آن را به متخصصین سفارش دهند.
عباس زاده بیان کرد: ازآنجا که ساخت رباتها و وسیله نقلیه خودران در اولویت کاری ما قرار دارد و در چند مسابقه شرکت و رتبههای مختلفی کسب کردیم توانستیم با حمایت و اعتماد شرکت تراکتورسازی تبریز قطعات مورد نیاز وسایل نقلیه خودران را تهیه و شروع به ساخت و طراحی هوش مصنوعی آنها کنیم.
سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی گفت: وسایل نقلیه خودکار دارای چرخهای مخصوصی هستند که تهیه آنها ما را با چالش بزرگی مواجه میکرد، اما ما توانستیم ورژن ایرانی این چرخ را طراحی و پیاده کنیم، خوشبختانه موفق هم بودیم که این اتفاق بزرگ را در خودروهای هدایت شونده رقم بزنیم.
وی در ادامه بیان کرد: فازهای دیگری از جمله نرم افزار، تثبیت موانع، هوش مصنوعی، سنسورینگ توسط مرکز تحقیقات انجام شد و توانستیم نرم افزار تمام ایرانی و بومی را طراحی و روی این رباتها سوار کنیم.
عباسزاده بیان کرد: این ربات با ۲ تن وزن میتواند ۸ تن تراکتور نوع سنگین را در ایستگاههای مختلف به صورت هوشمند جا به جا کند؛ از دیگر ویژگیهای این رباتها این است که میتواند تشخیص دهد کی و کجا بایستد، چه زمان حرکت کند، چطور از موانع فاصله بگیرد، هشدار و گزارش بدهد، میداند که چطور به سیستم مرکزی وصل و اطلاعات خود را مخابره کند و نصب و جدا شدن قطعههای مختلف را اطلاع دهد که تمامی این موارد به صورت هوشمند صورت میگیرد.
سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جمعا قرار است ۳۰ ربات به شرکت تراکتورسازی ارائه شود که در حال حاضر دو ربات تحویل داده شده و قرار است در فاز دوم ۲۸ ربات دیگر هم تحویل دهیم که در خطوط تراکتورسازی فعالیت کنند.
انتهای پیام/