نخستین همکاری آمریکا و انگلیس برای تضمین ایمنی هوش مصنوعی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ایالات متحده و انگلیس در بحبوحه نگرانیهای فزاینده درباره نسخههای نسل بعدی فناوری هوش مصنوعی، همکاری جدید یکدیگر را در زمینه علم ایمنی این فناوری اعلام کردند.
جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و میشل دونلان، وزیر فناوری انگلیس، پس از تعهدات اعلام شده در نشست ایمنی هوش مصنوعی در بلچلی پارک در ماه نوامبر سال گذشته میلادی یادداشت تفاهمی را در واشنگتن امضا کردند تا به طور مشترک آزمایش مدل هوش مصنوعی پیشرفته را توسعه دهند.
ریموندو خاطرنشان کرد: همه ما میدانیم که هوش مصنوعی فناوری تعیین کننده نسل ما است و به همین دلیل این مشارکت کار هر دو موسسه ما را در طیف کامل برای رسیدگی به خطرات نگرانیهای امنیت ملی و نگرانیهای جامعه گستردهتر تسریع میکند.
انگلیس و ایالات متحده از جمله کشورهایی هستند که موسسات ایمنی هوش مصنوعی تحت نظارت دولت را تأسیس میکنند. انگلیس در ماه اکتبر اعلام کرد که موسسه این کشور انواع جدیدی از هوش مصنوعی را بررسی و آزمایش میکند، در حالی که موسسه ایمنی ایابات متحده برای ارزیابی خطرات ناشی از مدلهای به اصطلاح مرزی هوش مصنوعی است و اکنون با بیش از ۲۰۰ شرکت و نهاد همکاری میکند.
بر اساس این مشارکت رسمی، انگلیس و ایالات متحده قصد دارند حداقل یک تمرین آزمایشی مشترک را بر روی یک مدل در دسترس عموم انجام دهند و در حال بررسی تبادل پرسنل بین مؤسسهها هستند. هر دو در تلاشند تا مشارکتهای مشابهی با سایر کشورها برای ارتقای ایمنی هوش مصنوعی توسعه دهند.
دونلان نیز افزود: «این نخستین توافق در نوع خود در سراسر جهان است. هوش مصنوعی در حال حاضر یک فناوری خارقالعاده برای عموم مردم جامعه است و پتانسیل زیادی برای مقابله با برخی از بزرگترین چالشهای جهان دارد، اما به شرطی که بتوانیم این خطرات را کنترل کنیم.»
این همکاری طراحی شده است تا اطمینان حاصل شود که تکنولوژی هوش مصنوعی به طور اخلاقی و قانونی مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیرات جانبی احتمالی آن به کمترین حد ممکن کاهش پیدا کند.
این همکاری بین دولتهای ایالات متحده و انگلیس شامل گسترش تحقیقات و توسعه برای ایجاد استانداردهای مشترک در زمینه ایمنی هوش مصنوعی، بهبود ارتباطات بین کشورها در این زمینه و تسهیل شراکتهای بینالمللی در حوزه هوش مصنوعی میشود.
هدف اصلی این همکاری، تضمین این است که هوش مصنوعی به نحو ایمن و مسئولانه توسعه یابد و این کشورها تصمیمهای مشترکی در مورد استفاده از این تکنولوژی بگیرند. این توافق، نشان از مسئولیت و آگاهی این کشورها نسبت به پیامدهای احتمالی هوش مصنوعی دارد و به جامعه بینالمللی نشان میدهد که آنها به دنبال توسعه و استفاده از این تکنولوژی با توجه به اصول اخلاقی و قوانین مربوطه هستند.
انتهای پیام/