قانون صادرات تراشه آمریکا صدای اعتراض چین را درآورد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، چین از تشدید قوانین ایالات متحده درباره صادرات نیمهادی انتقاد کرده و گفته است که این قوانین موانع بیشتری برای تجارت و عدم اطمینان بیشتر در صنعت تراشه ایجاد کرده است.
دولت بایدن هفته گذشته قوانینی را با هدف سختتر کردن دسترسی چین به تراشههای هوش مصنوعی و ابزارهای ساخت تراشه، اصلاح کرد که بخشی از تلاش بزرگتر برای محدود کردن صنعت تراشهسازی پکن به دلیل نگرانیهای امنیت ملی است.
صنعت نیمه هادی و تراشهها یکی از پردرآمدترین صنایع در دنیا است که به دلیل کاربردهای گستردهای که دارند، تضمین کننده عملکرد مطلوب سایر صنایع نیز هستند؛ بنابراین حضور در این بازار به اولویت بسیاری از کشورهای دنیا تبدیل شده است.
ایالات متحده مفهوم امنیت ملی را گسترش داده، قوانین را بازنگری کرده و اقدامات کنترلی را تشدید کرده است.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین در پاسخ به سوال یک خبرنگار شرح داده، این اقدام ایالات متحده "به طور جدی بر همکاری دوجانبه سودمند بین شرکتهای چینی و خارجی تأثیر میپگذارد و به حقوق و منافع مشروع آنها لطمه میزند. اگرچه چین قاطعانه با این امر مخالف است.
مقام دولتی چین تاکید کرده: چین آماده همکاری با همه طرفها برای تقویت همکاریهای سودمند متقابل و ارتقای امنیت و ثبات صنعت جهانی نیمرسانا و زنجیره تامین است.
این اقدام اخیر ایالات متحده در تنظیم قوانین صادرات تراشه که به گفته آنها هدف حفظ امنیت ملی است، به نقض توافقات بین المللی مبنی بر آزادی تجارت و همکاری بین کشورها منجر میشود. چین این تدابیر را به عنوان یک اقدام تحریمی علیه شرکتهای چینی توصیف کرده است که تبعات ناخوشایندی برای صنایع فناوری اطلاعات و ارتباطات در چین به دنبال دارد.
این انتقادات از سوی چین پس از افزایش تنشها بین دو کشور درباره فناوری و تجارت به میان آمده است. این تعداد از تنشها از تصمیم آمریکا برای محدود کردن واردات تراشهها از چین و سایر کشورها به دلیل شکایتهای امنیتی مربوط به شرکتهای فناوری چینی به ویژه شرکتهایی مانند هواوی و فنگ وی است.
چین تاکید میکرد که این تدابیر صادرات تراشه همچنین باعث نابودی نظام تجارت جهانی و ضرر و زیان جدی برای مشتریان میشود. این انتقادات نشان میدهد که تنشها بین چین و ایالات متحده در زمینه فناوری هرچقدر افزایش یابد، به همان میزان بر تجارت جهانی و صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیرگذار است.
انتهای پیام/