اسکن سهبعدی به اکتشافات ایستگاه فضایی بینالمللی یاری میرساند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسو(CSIRO)، فناوری پیشرفته استرالیا قرار است در ایستگاه فضایی بین المللی به کار رود تا نقشههای سه بعدی دقیقی از آزمایشگاه در حال گردش ایجاد کند.
سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی مشترک المنافع (CSIRO) روز دوشنبه فاش کرد، بسته قدرتمندی از فناوری نقشه برداری آن به ایستگاه فضایی بینالمللی رسیده است و در آنجا بر روی یک سیستم ربات رومینگ نصب میشود.
رهبر گروه تحقیقاتی این سازمان توضیح داد، تیم پشتیبان این فناوری امیدوار است با ایجاد نقشههای سه بعدی از ایستگاه فضایی بینالمللی با جزئیات بیشتر، زندگی را برای فضانوردان آسانتر کند.
وی در بیانیهای رسانهای گفت: «هدف این مأموریت این است که نشان دهیم فناوری ما میتواند سنجش و نقشهبرداری سهبعدی پیشرفتهتری را برای سیستمهای رباتیک روی فضاپیماها فراهم کند که ممکن است در آینده عملیات مراقبتی خودران را روی فضاپیما انجام دهند».
این دستگاه که با مشارکت بوئینگ، آزمایشگاه ملی ایستگاه فضایی بینالمللی و ناسا ساخته شده است، دو فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی مشترک المنافع را برای تولید دادههای باکیفیت در مورد محیط اطراف ترکیب میکند.
محقق ارشد این پروژه اضافه کرد، با انجام اسکنهای سه بعدی داخلی، این دستگاه میتواند حرکت هر موجودی در ایستگاه را ردیابی و به فضانوردان و کنترلکنندههای ماموریت کمک کند تا فعالیتها را برنامهریزی کنند.
اگر استفاده از این فناوری موفقیت آمیز باشد، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی مشترک المنافع قصد دارد این فناوری را برای کاربردهای دیگر در فضا از جمله محیط هایی که به طور کامل خدمه ندارند و اکتشافات بالقوه سطح ماه توسعه دهد.
این دستگاه در یک ماموریت تامین مجدد اسپیس ایکس که از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا در روز پنجشنبه به وقت محلی پرتاب شد، به مدار فرستاده شد.
این تکنولوژی جدید که توسط دانشمندان و مهندسان استرالیایی توسعه یافته، قادر است به صورت دقیق با استفاده از دوربینهای پیشرفته سهبعدی نقشههای دقیق از ایستگاه فضایی بینالمللی را ایجاد کند.
این پروژه جدید امکان ایجاد نقشههای دقیقتر و به روزتر از ایستگاه فضایی را فراهم و به محققان و مهندسان فضایی کمک میکند تا بهتر بفهمند که چگونه از امکانات و فضاهای مختلف ایستگاه استفاده کنند. این نقشهها میتوانند در برنامهریزی ماموریتهای فضایی، تعمیرات و نگهداریهای متعدد ایستگاه فضایی بینالمللی نقش پررنگی داشته باشند.
این تکنولوژی همچنین میتواند به افزایش امنیت و دقت در عملیات فضایی کمک و در منابع زمین و زمان صرفهجویی کند. این پروژه نشان میدهد که استرالیا در حوزه فناوری نقش بسزایی دارد و قادر به توسعه و ارائه تکنولوژیهای پیشرفته برای صنعت فضایی جهان است.
انتهای پیام/