پروفسور گونتر اندرسون، از انستیتوی علوم و فناوری نانو درفلیندرز، توضیح داد: در این فناوری از خوشههای فلزی حاوی اتمهای طلا و دیاکسیدتیتانیم استفاده شده است که میتواند نور خورشید را جذب کرده و واکنش کاتالیستی انجام دهند. در مقالهای که این گروه منتشر کردند نشان دادند که نانوخوشههای طلا میتواند به عنوان ماده کمکی، عملکرد فتوکاتالیستی دیاکسیدتیتانیم را افزایش داده و با سرعت شش برابری، واکنش تخریب مواد آلاینده را تسریع کند.
وی افزود: این نوع سیستم های فتوکاتالیستی تقویت شده با نیمه هادی ناهمگن، مزیت قابل توجهی نسبت به سایر فرآیندهای شیمیایی پیشرفته دارند. با این فناوری میتوان طیف گستردهای از مواد آلاینده نظیر رنگهای آزو را از بین برد و آنها را به آب و دیاکسیدکربن تبدیل کرد که این کار با کارایی بالایی صورت میگیرد.
در حال حاضر انواع فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای از بین بردن ترکیبات آلی سرطان زا در آب استفاده می شود. طیف گسترده ای از صنایع شیمیایی، از جمله تولید رنگ، نساجی و لوازم آرایشی، رنگهای سمی و تخریب ناپذیر را به محیط زیست وارد میکنند. تقریبا نیمی از رنگهای مورد استفاده در صنعت نساجی و رنگ، رنگهای آزو هستند. متیل نارنجی به طور گسترده به عنوان یک رنگ آزو محلول در آب مورد استفاده قرار می گیرد. با این فناوری جدید میتوان از فتوکاتالیست برای تخریب متیل نارنجی استفاده کرد.
این گروه تحقیقاتی در تلاش است که با ارتقاء این فتوکاتالیستها بتوانند به حذف کامل سموم از محیط زیست کمک کنند.