امید به درمان آنوریسم آئورت بدون جراحی با نانوذرات
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از پایگاه خبری فیز، محققان «دانشگاه لیهای» (Lehigh University) در حال توسعه روشی جدید برای درمان «آنوریسم آئورت» (Aortic aneurysms) بدون نیاز به جراحی هستند.
آنوریسم آئورت برآمدگیهایی در آئورت است، بزرگترین رگ خونی که خون غنی از اکسیژن را از قلب به بقیه بدن میرساند. این بیماری اکنون فقط با جراحی قابل درمان است که میتواند برای بیماران مسن خطرناک باشد.
پروفسور «آناند رامورتی» (Anand Ramamurthi)، رئیس دپارتمان مهندسی زیستی در دانشگاه لیهای، و تیمش نانوذرات پلیمری را طراحی کردهاند که میتوانند داروها را برای بازسازی و ترمیم «الیاف الاستیک» (elastic fibers) آسیبدیده در دیواره آئورت آزاد کنند.
این نانوذرات به طور خاص به سلولهای بیمار در دیواره آنوریسم متصل میشوند و از طریق شکافهای بین سلولها به بافت نفوذ میکنند.
هدف نهایی، ابداع روشی ترمیمی و بدون جراحی برای کند کردن رشد آنوریسم است. به عنوان مثال، اگر اکنون این بیماری در 7 سال به مرحله پارگی رگ میرسد، محققان به دنبال افزایش این زمان به 15 سال هستند.
پروفسور رامورتی میگوید که بازگرداندن رشد طبیعی آنوریسم، ایدئال بلندپروازانهتر ماست.
این تیم اکنون در حال آزمایش نانوذرات خود در مدلهای حیوانی هستند و امیدوارند روزی بتوانند از آنها برای درمان آنوریسم آئورت در انسان بدون نیاز به جراحی استفاده کنند.
پروفسور رامورتی میگوید: اگرچه چالشهای مهمی پیش روی ماست، اما یافتههای اخیر ما در طراحی نانوذرات برای انتقال کارآمدتر دارو به دیواره آنوریسم بسیار مفید بوده است. این پیشرفت ما را به هدفمان نزدیکتر میکند.
انتهای پیام/