ماهواره ارتباطی چین وارد مدار ماه شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، به گفته اداره ملی فضایی چین، ماهواره رله «کوئیکیاو_۲» (Queqiao-۲) روز دوشنبه پس از ۱۱۲ ساعت پرواز، در فاصله حدود ۴۴۰ کیلومتری از سطح ماه ترمز پریلون را انجام داد و پس از حدود ۱۹ دقیقه وارد مدار ماه شد.
این ماهواره که در تاریخ ۲۰ مارس با موشک حامل لانگمارچ به فضا فرستاده شد، به عنوان سکوی رله برای مرحله چهارم برنامه اکتشاف ماه چین طراحی شده است و خدمات ارتباطی را برای ماهنورد چانگای۴ ارائه میکند.
ترمز پریلون یک نوع کنترل مداری حیاتی در طول پرواز ماهواره به ماه است؛ ماهواره باید با نزدیک شدن به ماه "ترمز" کند و سرعت نسبی خود را به کمتر از سرعت فرار ماه برساند تا بتواند توسط گرانش ماه گرفته شود و به دور ماه بچرخد.
دو ماهواره آزمایشی فناوری ارتباطات، تیاندو-۱ و -۲ که روی موشک حامل لانگ مارچ بودند نیز ترمز پریلون را تکمیل کردند و روز دوشنبه وارد مدار ماه شدند.
کوئیکیاو_۲ و در مقایسه با مدل قبلی خود با نوآوریهای بیشتر در فناوری، عملکردها و طول عمر بیشتر برای مأموریتهای بیشتر همراه است.
این ماهواره به عنوان بخش مهمی از برنامههای فضایی چین برای ایجاد یک سامانه ارتباطی بین ماه و زمین در نظر گرفته شده و با ورود به مدار ماه، امکان ارتباط مستقیم آن با ماهوارههای چینی در سطح ماه و ارسال دادهها و اطلاعات به صورت مستقیم به زمین فراهم شده است.
این ماهواره در موقعیت مناسبی در مدار ماه قرار گرفته است که به طور بهینه امکان ارتباط با ماهوارههای دیگر و ایجاد یک پل ارتباطی موثر بین ماه و زمین را فراهم میکند. این اقدام مهم برای توسعه برنامههای فضایی چین و ارتباط موثر با ماه به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
با ورود این ماهواره به مدار ماه، امکان دسترسی سریعتر و موثرتر به دادهها و اطلاعات مربوط به برنامههای فضایی چین و برنامههای تحقیقاتی مربوط به ماه فراهم شده است. این مهم است که چین به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در حوزه فضاپیماها و ارتباطات فضایی، از فناوریهای مدرن و پیشرفته برای ارسال دادهها و اطلاعات ماهوارههای خود به زمین استفاده کند و این موفقیت نشان از توانایی و توانمندی چین در این زمینه است.
انتهای پیام/