موشک ژاپن چند ثانیه پس از پرتاب منفجر شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ژاپنتایمز، شرکت فناوری واناسپیس که روزشنبه پیشنهاد پرتاب نخستین ماهواره دولتی توسط یک شرکت خصوصی ژاپنی را به تعویق انداخت، این عملیات را صبح امروز دوباره اجرا کرد که با شکست مواجه شد. در پنجمین تلاش برای پرتاب یک ماهواره چند ثانیه پس از پرتاب منفجر و شکست دوبارهای برای این کشور به ثبت رساند.
این استارتآپ مستقر در توکیو که به عنوان نخستین شرکت بخش خصوصی ژاپن قرار است ماهوارهای را در مدار قرار دهد و با سایر بخشهای دولتی رقابت کند، پرتاب موشک سوخت جامد خود را در چهارمین تلاش، پس از شناسایی احتمال خطر در منطقه هشدار عملیات به تعویق انداخت.
در ابتدا قرار بود این پرتاب از یک مرکز فضایی جدید در کوشیموتو، استان واکایاما، حدود ساعت ۱۱ صبح انجام شود، اما تنها ۱۰ دقیقه مانده به زمان آغاز عملیات وجود یک کشتی در همان محدوده شناسایی شد؛ واناسپیس، پس از مشاهده این کشتی در منطقه هشدار دریایی که در آبهای نزدیک سکوی پرتاب قرار داشت، پرتاب موشک خود را به دلایل ایمنی به تعویق انداخت.
کوزو آبه، مدیر اسپیس وان، در یک کنفرانس خبری توضیح داد: ما از قبل به مردم اطلاع دادیم که منطقه باید عاری از حضور هر فردی باشد، اما ۱۰ دقیقه قبل از پرتاب، یک شناور در منطقه باقی مانده بود، بنابراین تصمیم گرفتیم که پرتاب را لغو کنیم، تا ایمنی عملیات رعایت شود.
آبه ادامه داد، هیچ مشکل فنی در راه اندازی ماهواره وجود ندارد و تلاش بعدی قرار است امروز، چهارشنبه انجام شود.
این استارتآپ قصد دارد از موشک ۱۸ متری کایروس با سوخت جامد برای قرار دادن یک ماهواره دولتی کوچک در مدار استفاده کند؛ اگرچه واناسپیس در ابتدا قصد داشت نخستین پرتاب موشک ۱۸ متری و ۲۳ تنی را در سال مالی ۲۰۲۱ انجام دهد، اما اکنون پرتاب آن را پنج بار به تعویق انداخته که دلیل آن مشکلات تهیه قطعات در بحبوحه همه گیری کووید-۱۹ و تهاجم روسیه به اوکراین است.
شرکت اینتراستلار مستقر در هوکایدو در ماه می سال میلادی ۲۰۱۹، نخستین موشک توسعهیافته خصوصی ژاپن را به فضا فرستاد، اما این موشک حامل محموله ماهوارهای نبود.
با این حال، واناسپیس همچنان به دنبال راه حلهایی برای برطرف کردن مشکلات موجود است و قصد دارد برنامه خود را اجرا کند. این اقدام، اگر به انجام برسد، به این شرکت امکان میدهد تا یک گام مهم در توسعه صنعت فضایی ژاپن بردارد و اقدامات خصوصیسازی در حوزه فضایی کشور را تقویت کند.
انتهای پیام/