تشخیص برخی اختلالات شناختی به کمک «زبان»
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدیه کرمی عضو ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با اشاره به اینکه تواناییهای زبانی به مهارتهای شناختی دیگر کمک میکند، افزود: انسان دانش، تجربه و اطلاعات خود را از طریق زبان انتقال میدهد و ما از طریق زبان میتوانیم با بقیه در تعامل بوده و تفکرمان را به دیگران منتقل کنیم.
وی افزود: امروزه یکی از ابزارهای کمکی برای تشخیص خیلی از اختلالات، ابزار زبانی و گفتاری است و در تحلیل گفتمان، متخصصان این حرفه میتوانند با گفتههای افراد به سبک فکری فرد پی ببرند.
کرمی گفت: در بیماریهایی همچون آلزایمر، توانمندیهای زبانی افراد افت میکند و سرعت گفتار یا روانیِ گفتار آنها کاهش مییابد و یا در مدت زمان صحبت کردن از تعداد واژگان محدودی استفاده میکنند و نمیتوانند از گنجینه نامحدود واژگان مغز خویش استفاده کنند.
عضو ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در این گفتگو با بیان اینکه تواناییهای زبانی همواره به مهارتهای شناختی دیگر کمک میکند، یادآور شد: افراد دو زبانه و چند زبانه همیشه چند سال دیرتر از افراد یک زبانه دچار زوال عقل میشوند.
به گفته وی علاوه بر اینکه بیماری آلزایمر بر روی زبان و سخن گفتن افراد تاثیر میگذارد، بیماریهای دیگری، چون افسردگی نیز بر روی نوع سخن گفتن فرد تاثیر بسزایی دارد و میتوان به کمک زبان و سخن گفتن هر شخص، میزان بیماری فرد را تشخیص داد.
کرمی خاطر نشان کرد: زبان یکی از توانمندیهای شناختی است که به آن عملکرد عالی شناختی نیز گفته میشود؛ بنابراین نباید این نعمت خدادادی را دست کم بگیریم و اگر میتوانیم باید زبان جدید فرا بگیریم و در بحثهای اجتماعی فعال باشیم، این تعاملات و گفتگوها که با زبان شکل میگیرد به حفظ هارتهای زبانی در سالمندی کمک میکند.
انتهای پیام/