دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جامعه شیمی ایران پیشتاز و پیشگام در عرصه‌های مختلف است

جامعه شیمی ایران پیشتاز و پیشگام در عرصه‌های مختلف است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جامعه شیمی ایران، پیشتاز و پیشگام در عرصه‌های مختلف است.
کد خبر : 900108

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم در چهارمین کنفرانس کاتالیست انجمن شیمی ایران که در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، افزود: وقتی به واسطه مسئولیت خود در صنایع مختلف حضور می‌یابم، می‌بینم بیشتر افراد بسیار موثر صنایع خصوصی، دانشجویان و دست پرورده‌های دانشگاه هستند و من به نمایندگی از دانشگاهیان در هیئت دولت به جد به آنها می‌گویم شما وجاهت و مدرک خود را از دانشگاه گرفته‌اید، پس همواره باید هوای وزارت علوم را داشته باشید.

وزیر علوم در پاسخ به انتقاد برخی از کم‌مهارتی دانشجویان برخی دانشگاه‌های نامدار صنعتی کشور گفت: اینکه دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف، مسائل مهارتی و حرفه‌ای را خوب بلد نیست انتقاد به‌جایی است ولی ایراد از وزارت علوم و دانشگاه‌های ما نیست.

زلفی گل ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مهارت‌محوری موفق بود، چون بیمارستان‌ها در اختیار این وزارتخانه است و پزشک و دانشجو همزمان بر بالین بیمار در بیمارستان حاضر شده و دانشجو در میدان عمل، مهارت‌آموزی می‌کنند یا اگر دانشگاه فرهنگیان تا حدی موفق بوده برای این است که مدارس و دبیرستان‌ها در دست خودشان است و دانشجومعلم، در کلاس کارورزی می‌کند، ولی وزارت علوم این‌چنین نیست و مثلا وزارت راه و شهرسازی، نفت، اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت، در اختیار وزارت علوم نیست که دانشجوی ما بخواهد در این وزارت‌خانه‌ها کارورزی کند.

وی توضیح داد: ما از ظرفیت برنامه توسعه هفتم استفاده کردیم و حکمی را در برنامه گنجاندیم که این اجازه را به وزارت علوم بدهد تا در رشته‌های غیربالینی وزارت بهداشت، دستورالعملی برای مهارت‌محور کردن آموزش، کارورزی و کارآموزی دانشجویان تدوین و بر اساس قانون مجلس به تصویب هیات دولت برساند و در آنجا به دنبال این هستیم که منافع صنایع دولتی و خصوصی و وزارتخانه‌ها را به نوعی به منافع دانشگاه‌ها و مراکز پذیرش دانشجو گره بزنیم. به عنوان مثال اگر وزارتخانه‌ها، بخش خصوصی و یا صنایع مختلف مانند نفت و پتروشیمی، دانشجوی ما را پذیرفتند، در قبال آن چقدر امتیازاتی مانند معافیت مالیاتی یا کاهش هزینه آب و برق داشته باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اگر اجبار و الزام باشد معمولا جواب نمی‌دهد و باید اقناع و تشریک منافع باشد و این نیاز به عزم فرابخشی و فراوزارتی دارد که امیدواریم موفق به انجامش شویم. در هر حال تمام تلاش ما این است تا زمانی که برنامه توسعه هفتم ابلاغ شود به گونه‌ای دانشجویان عزیزمان را به صنایع وصل کنیم.

زلفی گل در بخش دیگر سخنان خود درخصوص ارتباط دانشگاه با صنعت گفت: در بخش ارتباط دانشگاه و صنعت، اتفاقات خوبی افتاده است. ما توانستیم صندوق ارزی وزارت علوم تحقیقات و فناوری را تاسیس کنیم که ۶۰ درصد اعتبارات پژوهشی شرکت‌های دولتی را در این صندوق قرار می‌دهیم در حالی که شرکت‌ها قبلاً هر قدر می‌خواستند هزینه می‌کردند.

وی افزود: اکنون پول استادان دانشگاه‌ها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در راستای نیاز‌های شرکت‌ها طرح خود را تعریف کنند از محل این صندوق پرداخت می‌شود.

چهارمین کنفرانس کاتالیست انجمن شیمی ایران به میزبانی دانشکده شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب