حمایت از استارتآپهای حوزه درمان سرطان ضروری است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین نشست تخصصی کمیته تجاریسازی دومین کنگره کنسرژنومیکس با هدف شبکه سازی و توسعه زیستبوم استارتآپی و بهرهگیری از پتانسیلهای نوین در تشخیص و درمان سرطان برگزار شد.
پرویز کرمی دبیر این کمیته با اشاره به آمارهای جهانی مرگ و میر ناشی از سرطان و میزان بالای آن در ایران، بر اهمیت پیشگیری و اجرای درمانهای شخصیسازی شده و آموزشهای پیشگیرانه تأکید کرد و گفت: براساس آمار رسمی، بیماری سرطان، دومین عامل مرگ و میر در کشور است و در سالهای گذشته، صدها هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند.
وی افزود: نرخ ابتلای جدید به سرطان سالیانه حدود ۱۴۰ هزار نفر است که این مقدار حدود ۱۴۰ همت بار مالی برای کشور خواهد داشت. تجربه در دنیا ثابت کرده که حدود ۴۰ درصد از ابتلا به سرطان از طریق فرهنگسازی روش پیشگیری و حدود ۴۰ درصد از طریق درمان شخصیسازی در کاهش این نرخ مرگ و میر کمک میکنند.
کرمی با بیان اینکه در حوزه تشخیص و درمان سرطان، تحولاتی همچون تشخیصهای جامع مولکولی و درمانهای هدفمند رخ داده است، افزود: حلقه مفقودهای وجود دارد که در مورد سایر علوم و بخشهای دانشی نیز، صدق میکند و آن حلقه مهم، تجاری سازی دستاوردهایی است که توسط دانشمندان و پژوهشگران کشور ارائه میکنند؛ البته آنچه که برای کار، ضروری و لازم است، بومیسازی این فناوریها، ایجاد شبکهای منسجم و یک زنجیره کامل برای رفع نیازهای کشور است که خوشبختانه توانایی لازم در این عرصه وجود دارد.
وی افزود: برای سرعت بخشیدن به کار بومی سازی و تجاری سازی دستاوردها در حوزه درمان سرطان، حمایت از استارتآپها امری لازم و حیاتی به حساب میآید. بر همین اساس، تولید محصولات بومی شده، به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت و امیدواریها برای درمانهای نوین، شخصی سازی شده و کم هزینه بیماری سرطان، افزون خواهد شد.
دبیر کمیته تجاریسازیدومین کنگره کنسرژونومیکس با تاکید بر شناسایی و طراحی مدلهای درآمدی و حمایت از تولید محصولات مرتبط با درمان سرطان، ابراز کرد: از آنجا که افراد زیادی در کشور و حتی دنیا، با این بیماری درگیر هستند و براساس آمارهای جهانی، سالانه ۲۵ تریلیون دلار صرف درمان این بیماری میشود، سرمایه گذاری در این بخش، میتواند زودبازده، سودآور، اقتصادی و از همه مهم تر، در راستای مسوولیتهای اجتماعی انسانی، ماندگار و اثربخش باشد.
کرمی درباره روش درمانی پزشکی فردمحور، گفت: پزشکی فرد محور یک رویکرد تازه در تشخیص و درمان بیماریها به حساب میآید که براساس پژوهشهای صورت گرفته، یکی از بهترین و سریعترین راهها برای درمان بیماری سرطان به حساب میآید، بنابراین استارتآپها، شرکتهای دانشبنیان و سرمایه گذاران، میتوانند با نگاه به این مهم، رویکرد تازهای در درمان بیماری سرطان، به کار گیرند و با توجه به تجربه صورت گرفته در رشتههای دیگر، میتوانیم به صادرات محصولات و خدمات نوین شرکتهای ایرانی و درآمدزایی قابل توجهی از این طریق نیز، دست یابیم. در تشخیص و درمان بیماریها معرفی نمود که بر اساس ویژگیهای ژنتیکی و ژنومیکی افراد، درمانهای متناسبتری را ارائه میدهد.
مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر با اشاره به تجارب کشورهای پیشرفته، در دستیابی به فناوریهای نجاتبخش، تاکید کرد: برگزاری رویداد مهمی همچون کنگره کنسرژنومیکس، به ایجاد شبکهای کارآمد از پژوهشگران و فناوران و سرمایهگذارانمنجر خواهد شد که از این طریق، میتوانیم علاوه بر افزایش امید در درمان بیماری سرطان، به اصلاح سبک زندگی و ارتقای سلامت جامعه نیز، امیدوار باشیم.
دبیر کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژونومیکس، با اشاره به نقش بیمهها در درمان بیماری سرطان، اضافه کرد: با توجه به اینکه ما در کارخانه نوآوری و صنایع خلاق آمپر، تجربه خوبی در زمینه استارتآپهای بیمهای داشته ایم، میتوانیم در کنار، استارتآپهای دارویی و درمانی، بر روی استارتآپهای خدماتی، مانند حوزه بیمه و سوق آنها به سمت این مهم تمرکز داشته باشیم تا به اجماع خوبی برای رفع رنجها و دردهای بیماران سرطانی، از طریق شناسایی راههای نوین در حوزه بیمه و فینتکدست یابیم.
به گزارش آنا، دومین کنگره بین المللی ژنومیکس در پاییز سال ۱۴۰۳ در سه محور علمی، تجاری سازی و مسئولیت پذیری اجتماعی در تهران برگزار خواهد شد.
هدف از برگزاری این رویداد، اطلاع رسانی و همگرایی متخصصین در حیطههای مختلف سرطان است. برای حضور در این کنگره،۲۵۰۰ پزشک، دانشجو و محقق ثبت نام کرده اند و بیش از ۲۰ سخنران خارجی به طور مجازی در این کنگره سخنرانی خواهند کرد. ریاست این کنگره را مصطفی قانعی، دبیر ستاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی و فناوری و دبیری یکمیته علمی سید جواد مولی برعهده دارند.
انتهای پیام/