دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کاوشگر ژاپن از شب یخبندان قمری جان سالم به در برد

کاوشگر ژاپن از شب یخبندان قمری جان سالم به در برد
کاوشگر ماه ژاپن به طور غیرمنتظره‌ای از شب قمری جان سالم به در برد و توانست خود را احیا کند.
کد خبر : 898724

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یو اس نیوز، آژانس فضایی ژاپن اعلام کرد کاوشگر این کشور توانسته است از یک شب یخبندان قمری جان سالم به در ببرد و ارتباط خود را دوباره با زمین برقرار کند.

این ارتباط بیش از یک ماه پس از آن که این فضاپیما یک برخورد کوتاه، اما تاریخی بر روی ماه انجام داد صورت گرفته است.

کاوشگر ژاپنی اسلیم مدت کوتاهی پس از فرود در جنوب ماه، واژگون شد و پنل‌های خورشیدی آن زاویه اشتباهی نسبت به خورشید گرفتند که همین موضوع باعث توقف جذب انرژی و درنتیجه پایان یافتن شارژ باتری‌های آن شد.

این فرودگر هوشمند برای بررسی ماه شب گذشته بر سطح ماه فرود آمد و ژاپن را به پنجمین کشوری تبدیل کرد که کاوشگری را روی ماه قرار داد. فرودگر شرکت خصوصی تگزاسی که مستقر در ایالات متحده است نیز هفته گذشته از همین رویه پیروی کرد؛ کشور‌ها و شرکت‌های فناوری مختلف برای جست‌وجوی منابع و امکان سکونت انسان بر روی تنها قمر کره زمین با یکدیگر رقابت می‌کنند.

پنل‌های خورشیدی اسلیم به لطف تغییر جهت نور خورشید، دوباره شارژ شدند. اپراتور آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن نیز قبلاً گفته بود که کاوشگر اسلیم برای زنده ماندن در طول شب قمری طراحی نشده است.

کاوشگر اسلیم با هدف بررسی عملکرد ماشین‌آلات موجود برای ارسال اطلاعات از ماه به زمین به این مأموریت اعزام شد، اما در طراحی آن به سالم ماندن کاوشگر در طول شب قمری پرداخته نشده و انتظار می‌رفت که در دوره تاریکی شب ماه دچار مشکل شود و از کار افتد، اما به طور غیر منتظره‌ای، اسلیم توانست این دوره را بدون مشکل پشت سر بگذارد و به خوبی عمل کند.

این اتفاق نشان می‌دهد که تکنولوژی جدید استفاده شده در این کاوشگر بسیار پیشرفته و قابل اعتماد است و می‌تواند به توسعه ماموریت‌های فضایی بیشتر و بهبود تکنولوژی‌های ارتباطی در فضا کمک کند.

آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن امیدوار است با تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آورده از مسیر این فرودگر، راز منابع آبی احتمالی ماه را روشن کند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب