دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف قمر‌های جدید در سیارات نپتون و اورانوس

کشف قمر‌های جدید در سیارات نپتون و اورانوس
ستاره‌شناسان سه قمر ناشناخته در منظومه شمسی پیدا کرده‌اند، دو قمر اضافی که به دور نپتون می‌چرخند و یکی که در اطراف اورانوس دیده شده است.
کد خبر : 898537

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، ستاره‌شناسان به‌تازگی قمر‌های کوچک جدیدی را در اطراف نپتون و اورانوس مشاهده کرده‌اند.

ستاره‌شناسان سه قمر ناشناخته قبلی در منظومه شمسی پیدا کرده‌اند؛ دو قمر اضافی که به دور نپتون می‌چرخند و یکی که در اطراف اورانوس دیده شده است.

قمر‌های دوردست و کوچک با استفاده از تلسکوپ‌های قدرتمند زمینی در هاوایی و شیلی رصد شدند و روز جمعه توسط مرکز سیاره کوچک اتحادیه بین المللی نجوم اعلام شد.

براساس آخرین آمار منتشر شده، نپتون ۱۶ قمر شناخته شده و اورانوس ۲۸ قمر دارد.

یکی از قمر‌های جدید نپتون طولانی‌ترین سفر مداری شناخته شده تاکنون را دارد. اسکات شپارد، ستاره شناس موسسه علوم کارنگی در واشنگتن که در این اکتشاف کمک کرده، گفت: حدود ۲۷ سال طول می‌کشد تا قمر کوچک بیرونی یک دور به دور نپتون، سیاره یخی وسیع دورتر از خورشید را کامل کند.

قمر جدیدی که به دور اورانوس می‌چرخد نیز با قطر تخمینی تنها ۸ کیلومتر به احتمال زیاد کوچکترین قمر این سیاره است.

این ستاره‌شناس توضیح داد: ما گمان می‌کنیم که ممکن است قمر‌های کوچکتر بیشتری وجود داشته باشد که هنوز کشف نشده است.

این قمر‌ها به عنوان قمر‌هایی جدید شناخته می‌شوند و به فهرست قمر‌های این دو سیاره اضافه شده‌اند.

تلاش‌های متعددی برای کشف قمر‌های جدید سیارات نپتون و اورانوس صورت گرفته بود که این بار با نتیجه موفقیت آمیز همراه بوده است. قمر‌هایی که دور این دو سیاره گردش می‌کنند، در برابر دیدگاه انسانی پنهان و به سختی توسط تلسکوپ‌ها قابل رصد هستند.

این کشف جدید به محققان کمک می‌کند تا بهتر درک کنند که چگونه سیارات و قمر‌های آنها شکل می‌گیرند و چگونه ویژگی‌های مختلف آنها تعیین می‌شوند. همچنین با کشف این قمر‌های جدید، دقت بیشتری به پیچیدگی سیارات می‌شود تا دقیق‌تر از گذشته تحت رصد قرار بگیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب