ستارگان گرانشی فرضی درون هم جای میگیرند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، یک تحلیل جدید برای نظریه نسبیت عام آلبرت انیشتین بیانگر آن است که ستارگان گرانشی فرضی که شبیه سیاهچالهها هستند، میتوانند درون یکدیگر قرار بگیرند. این ستارگان که اجرام نظری موسوم به «گراواستارها» (gravastars) و جایگزین سیاهچالهها هستند احتمال داده میشود عاملی برای انتشار امواج جدید گرانشی باشند.
یکی از تاثیرگذارترین موارد در مورد نظریه گرانش انیشتین در سال ۱۹۱۵ این است که معادلات اصلی آن چند جرم کیهانی باورنکردنی را پیشبینی کرده است.
علاوه بر پیشبینی این که گرانش از اجسام جرمی که بافت فضازمان را منحنی میکنند، به وجود میآید، نظریه نسبیت عام نیز نظریههایی درباره سیاهچالهها و امواجی که در آن بافت ایجاد میشوند به نام امواج گرانشی مطرح کرد؛ وجود هر دوی این موارد از طریق مشاهده تأیید شده است. ضد سیاهچالهها به نام سفیدچالهها و "کرم چالهها" که به طور بالقوه آنها را با سیاهچالهها پیوند میدهد، دیگر ایدههای مبتنی بر نسبیت عام هستند که صرفاً در میزان نظر باقی ماندهاند و گذر زمان و انجام پژوهشهای مرتبط مهر تایید بر نظریه این دانشمند میزند.
برای این منظور، ایده نظری دیگری که از نسبیت عام در سال ۲۰۰۱ پدیدار شد، مفهوم «گراواستار» یا اجسام فشرده با هستههای انرژی تاریک است. انرژی تاریک نیرویی است که به نظر میرسد انبساط جهان را تسریع می کند؛ در گراواستارها، دانشمندان بر این باورند که انرژی تاریک برای محافظت از ستارگان در برابر نیروهای گرانشی درونی خود فشار منفی وارد میکند و اکنون، یک راهحل جدید برای نسبیت عام، جنبه جالب دیگری از چنین به اصطلاح گراواستارها را نشان میدهد.
برخلاف سیاهچالهها که دارای یک افق رویداد ناپیدا هستند، گریواستارها یک پوسته خارجی دارند. این ویژگی به آنها این امکان را میدهد که به صورت پشت سر هم مرتب شوند و در این صورت شبیه به عروسکهای روسی باشند.
این کشفات جدید نشان میدهند که دنیای خودما در حال حاضر تنها یکی از گنجینههای بیکران از ابعاد و اشکال مختلف از جمله گریواستارها است.
انتهای پیام/