دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آزمایش نوعی ویرایشگر آر‌ان‌ای برای درمان سرطان کبد توسط محققان

آزمایش نوعی ویرایشگر آر‌ان‌ای برای درمان سرطان کبد توسط محققان
پژوهشگران در حال آزمایش نوعی ویرایشگر آر‌ان‌ای برای درمان سرطان کبد با القای مرگ سلولی در سلول‌های تومور هستند.
کد خبر : 898364

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ نیچر؛ زمینۀ ویرایش آر‌ان‌ای به سرعت در حال پیشرفت است. چنانچه چندین روش درمانی یا در کارآزمایی‌های بالینی است یا برای آزمایش‌هایی اولیه تایید گرفته است.

ویرایش آر‌ان‌ای جایگزینی بالقوه ایمن‌تر و انعطاف‌پذیرتر برای تکنیک‌های ویرایش ژنوم مانند کریسپر است، زیرا می‌تواند جهش‌های مضر را بدون تغییر دائمی ژن‌ها اصلاح کند. برخلاف کریسپر، ویرایش آر‌ان‌ای تغییرات دائمی ایجاد نمی‌کند زیرا مولکول‌های آر‌ان‌ای کم‌دوام هستند و به طور بالقوه خطر اثرات ناخواسته را کاهش می‌دهد.

درمان های مبتنی بر آر‌ان‌ای تنها به بیماری‌های ژنتیکی منحصر نمی‌شوند. گروهی از پژوهشگران در حال آزمایش نوعی ویرایشگر آر‌ان‌ای برای درمان سرطان کبد با القای مرگ سلولی در سلول‌های تومور هستند. در این روش از ریبوزیم‌های (ribozyme) مهندسی‌شده اتسفاده می‌شود. این رویکرد نوآورانه با هدف قرار دادن توالی‌های آر‌ان‌ای خاص مرتبط با رشد تومور، نویدبخش مبارزه با سرطان است.

به طور کلی، پیشرفت فناوری‌های ویرایش آر‌ان‌ای نقطه عطف مهمی در پیشرفت‌های درمانی محسوب می‌شود. پیشرفت‌های روزافزون و پذیرش ویرایش آر‌ان‌ای در آزمایشات انسانی نشان دهندۀ پتانسیل این روش به عنوان یک ابزار ارزشمند در درمان بیماری‌های مختلف است.

محققان و شرکت‌های دارویی از قدرت ویرایش آر‌ان‌ای برای رسیدگی به اختلالات ژنتیکی، سرطان و سایر بیماری‌ها استفاده می‌کنند و امکانات جدیدی را برای درمان‌های دقیق و مؤثر در آینده ارائه می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب