دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
طی یک پژوهش؛

اعتماد به دانشمندان بسیار زیاد اعلام شد

اعتماد به دانشمندان بسیار زیاد اعلام شد
نتایج مطالعه‌ای نشان داد، سطح اعتماد در میان کشور‌های مختلف به دانشمندان بسیار زیاد است.
کد خبر : 898362

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ نیچر؛ پیمایشی جهانی شامل بیش از 70 هزار شرکت‌کننده، سطوح بالای اعتماد به دانشمندان در سراسر جهان را نشان داد. اکثریت شرکت‌کنندگان در این پیمایش ابراز تمایل کرده‌اند که محققان در سیاست‌گذاری مشارکت بیشتری داشته باشند.

با این همه اعتماد به دانشمندان بر اساس جهت‌گیری سیاسی و در میان کشورهای مختلف متفاوت بود. این مطالعه از یک رویکرد جامع برای اندازه‌گیری اعتماد استفاده می‌کرد که شامل شاخص‌های صداقت، شایستگی، خیرخواهی و صراحت دانشمندان می‌شد.

شرکت‌کنندگان عموماً دانشمندان را شایسته و خیرخواه تلقی می‌کردند، هر چند گشودگی آنها به دریافت بازخورد امتیاز کمتری دریافت کرد.

پیمایش بزرگ پساهمه‌گیری دریافته که اعتماد به دانشمندان بسیار زیاد است

کشورهایی مانند مصر، هند و نیجریه اعتماد بالایی به دانشمندان نشان دادند، در حالی که آلبانی، قزاقستان و بولیوی کمترین اعتماد را نشان دادند.

گرایش‌های سیاسی بر سطوح اعتماد تأثیر می‌گذارد، مثلاً جهت‌گیری‌های چپ در کشورهایی مانند کانادا، ایالات‌متحده و بریتانیا اعتماد بسیار بالاتری را نشان دادند.

با این حال، در کشورهای دیگر مانند نیوزلند و مکزیک، هیچ ارتباط معناداری بین جهت‌گیری سیاسی و اعتماد یافت نشد. این مطالعه تأثیر رهبری سیاسی بر اعتماد به دانشمندان را برجسته می‌کند و بر اهمیت بهبود مهارت‌های ارتباطی دانشمندان برای مشارکت در سیاست‌گذاری تأکید می‌کند.

بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان معتقد بودند که محققان باید نقش فعال‌تری در سیاست‌گذاری ایفا کنند و با سیاستمداران همکاری نزدیک داشته باشند تا یافته‌های علمی را در تصمیم‌گیری‌های سیاسی ادغام کنند.

این مطالعه از آموزش بهتر برای دانشمندانی که وارد نقش‌های سیاست‌گذاری می‌شوند حمایت می‌کند و بر نیاز به افزایش مهارت‌های ارتباطی برای هدایت پیچیدگی‌های درگیر شدن با خط‌مشی عمومی تاکید می‌کند. محققان قصد دارند مجموعۀ داده‌های جهانی را در دسترس عموم قرار دهند تا تحقیقات بیشتر در مورد اعتماد به دانشمندان را تسهیل کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب