دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل شرکت امید فضا مطرح کرد؛

از سینا تا مهدا؛ اراده جدی دولت سیزدهم برای توسعه صنعت فضایی

از سینا تا مهدا؛ اراده جدی دولت سیزدهم برای توسعه صنعت فضایی
مدیرعامل شرکت امید فضا گفت: در دولت فعلی و ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی اراده جدی برای توسعه صنعت فضای کشور وجود دارد.
کد خبر : 896705

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین شهرابی مدیرعامل شرکت امید فضا، مدرس دوره طراحی و تحلیل مأموریت مبانی و مفاهیم مهندسی سیستم  در رویداد افتتاحیه مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی دانشگاه صنعتی شریف گفت: «سینا» نخستین ماهواره و کاوشگر فضایی ایران است که در مدار زمین قرار گرفته است. این ماهواره در سال ۲۰۰۵ توسط روسیه ساخته شد و ۶ آبان سال ۱۳۸۵ روی یک موشک ماهواره‌بر کاسموس ۳ ام روسی به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار اختصاصی ایران قرار گرفت. محل پرتاب آن پایگاه فصایی پلستسک در روسیه بود.

وی در ادامه افزود: «امید» نخستین ماهواره ساخت کشور ایران بود که تمام تجهیزات آن در صنایع الکترونیک ایران طراحی و تولید شده است. ساخت ماهواره تحقیقاتی امید از ۱۵ اسفند ۸۵ آغاز شد و طی ۲ سال بعد از آن آماده انجام تست‌های مشترک شد و در نهایت ۱۴ بهمن سال ۱۳۸۷ به فضا پرتاب شد.

شهرابی اظهار کرد: ماهواره‌های «فجر» با تمرکز بر مأموریت مانور مداری شکل گرفت. در طول توسعه آن‌ها مأموریت سنجش از دور و تنوع سامانه‌های پیشرانه مطرح شد که عملا به توسعه سکوی کامل ماهواره منجر‌ شد. مشکل نرم‌افزاری در بخش توان ماهواره رخ داد و موفقیت‌آمیز نبود.

وی ادامه داد: «طلوع» نخستین ماهواره سنجش از راه دور ایران بود که در ۱۴ بهمن سال ۸۸ در روز ملی فناوری ماهواره‌ای رونمایی شد و با موشک ماهواره بر سیمرغ پرتاب شد.

شهرابی درباره چگونگی وضعیت صنعت فضایی در دوره‌های مختلف دولت گفت: صنعت فضایی در دولت‌های مختلف متفاوت بود. در دوره اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد سال‌های ۸۴ تا ۸۸ اراده توسعه صنعت فضایی شکل گرفت و منابع مالی کافی برای پروژه‌های فضایی وجود داشت. اما در دوره دوم منابع مالی کافی وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی اراده جهت توسعه صنعت فضایی کشور وجود نداشت. منابع مالی کافی هم برای انجام پروژه‌ها نداشتیم. در دوره دوم اراده برای توسعه صنعت فضایی بازگشت؛ اما همچنان منابع مالی کافی وجود نداشت.

شهرابی عنوان کرد: در دولت فعلی و ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی تقویت اراده جدی برای توسعه صنعت فضای کشور وجود دارد؛ اما منابع مالی کافی همچنان وجود ندارد. به گفته ایشان حضور در فضا به عنوان یک حرکت پیشران تاثیرات گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف دارد. رئیس جمهور به لزوم ارزان‌سازی و بومی‌سازی صنعت فضایی کشور اشاره کرده‌اند که بخش خصوصی نیز باید  در این حوزه فعالیت کند و کار را در دست گیرد.

وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در این باره گفته‌اند که اگر بخش خصوصی می‌تواند کاری را انجام دهد، بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی خود را رقیب بخش خصوصی ندانند و به آن کار ورود نکنند و اگر هم فعالیت دارند، کنار بکشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب