بررسی تاثیر میکروپلاستیکها در زندگی توسط پژوهشگران
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین؛ میکروپلاستیکها ذرات پلاستیکی با طول کمتر از 5 میلیمتر هستند و به دلیل تولید بیش از حد پلیمرهای مصنوعی در محیط فراگیر شدهاند.
میکروپلاستیکها اکنون در اکوسیستمهای مختلف از جمله اقیانوسها، سیستمهای آب شیرین و حتی قطب شمال یافت میشوند. مطالعات اخیر میکروپلاستیکها را در طیف گستردهای از منابع غذایی، از انواع پروتئین گرفته تا میوهها و سبزیجات، شناسایی کردهاند و این امر نگرانیهایی را در مورد تأثیر آنها بر سلامت انسان ایجاد کرده است.
میکروپلاستیکها میتوانند با ایجاد اختلالات شیمیایی و انسداد فیزیکی در سیستمهای مختلف بدن، خطرات بالقوهای را برای سلامت انسان به همراه داشته باشند. در حالی که مطالعات اخیر ارتباط میکروپلاستیکها با خطر سرطان و سایر پیامدها برای سلامتی را نشان دادهاند، میزان دقیق خطر نامشخص است.
محققان در حال بررسی اثرات قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک بر سلولهای ایمنی، اشتها و سلامت عمومی هستند.
تلاشها برای رسیدگی به موضوع میکروپلاستیک نیازمند یک دگرگونی جهانی به سمت پلاستیکهای زیستتخریبپذیر یا پلاستیکهایی است که بازیافت شیمیایی آنها آسان است. طرحهایی مانند پروژۀ ماهی پلاستیکی در دانشگاه کاردیف در حال بررسی مواد جایگزین برای پلاستیکهای سنتی هستند. با این حال، استفادۀ گسترده از پلاستیک و دوام میکروپلاستیکها، آن را به یک چالش اجتماعی پیچیده تبدیل میکند که هیچ راه حل آسانی ندارد.
انتهای پیام/