بالهای پروانه سپر صوتی در برابر خفاشها
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از پاپیولار ساینس، مطالعهای در 5 فوریه در نشریه علمی «مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا» (Proceedings of the National Academy of Sciences) منتشر شد، نشان میدهد که پروانهها از مکانیسم دفاعی شگفتانگیزی برای فرار از شکار خفاشها استفاده میکنند. این مکانیسم شامل تولید صدا توسط بالهای پروانههاست.
تیمی مشترک از مهندسان و زیستشناسان از دانشگاه بریستول در انگلستان به بررسی مکانیسم پیچیده این پدیده پرداختند. این محققان با بررسی ساختار بالهای پروانهها و نحوه تولید صدا توسط آنها، فرآیندی شگفتانگیز مشابه یک ابزار موسیقی کشف کردند.
این محققان دریافتند که برخی پروانهها، به طور خاص گونه «ایپونوموتا» (Yponomeuta) یا «شاپرکهای قاقمی» (ermine moths) توانایی خارقالعادهای در تولید صداهای هشدار با استفاده از بالهای خود دارند که به عنوان مکانیسم دفاعی در برابر خفاشها عمل میکند.
«هرنالدو مندوزا ناوا» (Hernaldo Mendoza Nava)، یکی از نویسندگان این مطالعه و مهندس مکانیک، میگوید: در شاپرکهای قاقمی، کمانش ناگهانی مانند ضربات طبل عمل میکند و بخش بزرگتری از بال را به ارتعاش و تولید صدا وادار میکند.
ادغام این یافتههای بیولوژیکی با اصول مهندسی، تیم را قادر ساخت تا شبیهسازی کامپیوتری دقیقی از دینامیک بال پروانه و تولید صدا ایجاد کنند. این رویکرد بینرشتهای علاوه بر تعمیق درک ما از رفتار حشرات، پتانسیلهای نوینی را در مهندسی هوافضا آشکار میکند.
علاوه بر این، این تحقیق میتواند به توسعه فناوریهای جدیدی در زمینههای مختلف از جمله ساخت بالهای هواپیما و ساخت رباتهایی از مواد انعطافپذیر که میتوانند مانند موجودات زنده حرکت کنند، منجر شود.
انتهای پیام/