دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا گردش زمین را حس نمی‌کنیم؟

چرا گردش زمین را حس نمی‌کنیم؟
زمین با سرعتی بیشتر از حرکت دستگاه‌های شهربازی به دور خورشید می‌چرخد،‌ ولی ما آن را حس نمی‌کنیم.
کد خبر : 895062

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از لایو ساینس زمین با سرعت  ۶۷ هزار مایل در ساعت به دور خورشید می‌چرخد و هر ۲۴ ساعت یک چرخش کامل انجام می‌دهد.

اگر در شهربازی سوار یکی از دستگاه‌ها شوید که به اطراف می‌چرخد و بالا و پایین می‌رود، آن‌وقت چرخش را به‌خوبی حس می‌کنید. سیاره ما با سرعتی خیلی بیشتر از یک دستگاه شهربازی در چرخش است، پس چرا ما آن را حس نمی‌کنیم؟

دو دلیل عمده وجود دارد. یکی اینکه چرخش زمین یکنواخت است.

گرگ گبور (Greg Gbur)، استاد فیزیک و علوم نوری در دانشگاه کارولینای شمالی می‌گوید: «ما می‌دانیم که چیزی به نام حرکت مطلق وجود ندارد. تنها چیزی که اهمیت دارد حرکت نسبی است.»

مانند قرار گرفتن در ماشین یا کشتی، همه چیز روی زمین نیز با ما در حال حرکت است. اگر پنجره ماشین را در بزرگراه باز کنید، باد همراه با میلیون‌ها مولکول هوا به سرعت به صورت شما کوبیده می‌شود. اما وقتی پنجره را ببندید هوا با شما حرکت می‌کند و باد را حس نمی‌کنید. به همین ترتیب، اتمسفر سیاره ما با همان سرعتی که ما در حرکت هستیم، می‌چرخد و بنابراین، نسبت به ما ثابت است.

دلیل دیگری که ما چرخش زمین را احساس نمی‌کنیم، جاذبه است.

استفانی دپه (Stephanie Deppe)، ستاره‌شناس اهل شیلی می‌گوید: «نیروی گرانشی که ما را روی زمین نگه می‌دارد بسیار، بسیار، بسیار قوی‌تر از نیرویی است که ما را در هواپیما هنگام پرواز در آسمان نگه می‌دارد.»

وقتی سوار یکی از وسایل چرخنده در شهربازی هستید احساس بیرون کشیده شدن دارید که به آن شتاب مرکزگرا نامیده می‌گویند. گرگ  گبور می‌گوید: «این احساس اینرسی است، یعنی بدن شما می‌خواهد در یک خط مستقیم به حرکت خود ادامه دهد، اما اگر در ماشین خود باشید، ماشین سعی می‌کند شما را به سمت یک محیط دایره‌ای بکشد.» چرخش زمین نیز همه چیز را به همین روش به بیرون می‌کشد، اما نیرویی که همه چیز را به زمین چسبیده نگه می‌دارد، بر این کشش غلبه می‌کند.

ارسال نظر
قالیشویی ادیب