تبیین و معرفی آثار کهن ایرانی در کنگره بینالمللی جندیشاپور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پنجمین پیشنشست علمی کنگره بینالمللی جندیشاپور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد.
دبیر علمی این پیش نشست هدف از برگزاری این رویداد را تبیین و معرفی آثار کهن ایرانی برشمرد که نقش بسزایی در توسعه علمی و تمدنی علوم اسلامی بهویژه پزشکی تمدن اسلامی داشتهاند.
سپیدهسادات سیدی نوقابی، موضوعات قابل طرح در پنجمین پیشنشست جندیشاپور را مدیریت تاریخ علم، تأثیر تمدن ایرانی بر تمدن اسلامی، تکامل تمدن ایرانی با تمدن اسلامی و... برشمرد و با تأکید بر لزوم توجه به مفاخر ارزشمند ایرانی و تأثیر آن بر دورههای تمدنی، تألیفات علمی در سدههای نخستین اسلام را ازجمله ضرورتهای هویتی _تمدنی اسلامی در عصر حاضر دانست.
وی با اشاره به جایگاه هویتساز اندیشههای علمی کهن ایرانی و اسلامی، تبیین صحیح این امر بین جوانان و بهویژه دانشجویان را ازجمله زمینههای هویت بخشی اسلامی– ایرانی و برانگیزنده احساس وطندوستی در بین این گروه از جامعه عنوان کرد.
محمد باغستانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز با اشاره به تاریخچه جهانی شدن علم، نقش و تأثیرگذاری بسزای دانشگاه جندیشاپور در روند جهانی شدن علم در تمدن اسلامی را بیان کرد و ظهور شخصیتها و اندیشمندان بزرگ علمی و جهانی همانند برزویه طبیب در این دانشگاه، را یادآور شد و گفت: جهانی شدن مدیریت علم، ظهور کانونهای جدید علمی در جهان، اقتباس آثار عربی شده و اسلامی شده نهضت غربیان که مقدمه عصر رنسانس آنها شد همگی از نقش پررنگ جندیشاپور حکایت دارد.
انتهای پیام/