دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری:

مفهوم‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان در ایران همچنان مهجور است

مفهوم‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان در ایران همچنان مهجور است
خیاطیان گفت: در بعد مفهوم اقتصاد دانش‌بنیان همچنان دچار مشکل هستیم و با اینکه رشته «مدیریت فناوری و نوآوری» جای خودش را در‌ کشور پیدا کرده است، هنوز مکاتب اقتصادی مطرح به مفهوم دانش‌بنیان اعتقادی ندارند.
کد خبر : 894128

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در آیین افتتاحیه سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن مدیریت فناوری و نوآوری کشور که چهارشنبه ۱۱بهمن 1402 در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، ابتدا با بیان اینکه توجه به مفهوم‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان در‌ کشور ضروری است، گفت: مفهوم اقتصاد دانش‌بنیان برای مردم و اکوسیستم اقتصادی کشور جا نیفتاده است. ابتدا باید این مفهوم را عمومی‌سازی کرده و ترویج دهیم.

وی تاکید کرد: اگر مفهوم اقتصاد دانش بنیان به درستی توسعه یافته باشد، پس باید به این پرسش ، پاسخ داد که چرا اقتصاد دانان کشور وارد این حوزه نشده اند؟

خیاطیان به اهمیت جایگاه اقتصاد دانش‌بنیان در بحث تدوین سیاست صنعتی، اشاره کرد و افزود: نقش انجمن مدیریت علم و فناوری کشور از این منظر بسیار اهمیت دارد که می‌تواند ایده دانش‌بنیان را با همان هدفی که از ابتدا شکل گرفت؛ یعنی تبدیل ایده‌های بزرگ و کوچک صنعتی و فناورانه به شرکت‌های قابل اجرایی‌شدن و به اصطلاح صنعتی‌شدن در اکوسیستم اقتصاد کشور مطرح کند.

وی ادامه داد: اقتصاد مبتنی بر علم و دانش باید معنا داشته باشد تا زمانی که در قسمت مفهوم‌سازی مشکل داشته باشیم، نمی‌توانیم برای اجرایی‌شدن ایده‌های فناروانه در کشور گام برداریم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به یکی دیگر از مسائل مهم و قابل طرح در اکوسیستم اقتصادی و دانش‌بنیان کشور اشاره کرد و گفت: ایران  دچار یک غفلت تاریخی در انقلاب صنعتی شده است؛ به این منظور، زمانی که در دنیا تقسیم کار انجام می‌شد ایران به دنبال همان رویکردهای سنتی و قبلی موج نخست و دوم انقلاب صنعتی بوده است.

وی تاکید کرد: دیگر در این برهه زمانی که دنیا به سمت تخصصی‌شون پیش رفته است نباید به دنبال سنت در سیاست‌های صنعتی باشیم. سیاست صنعتی به معنای سخت‌افزاری دیگر از بین‌رفته است.

خیاطیان به توضیح روند پیشرفت‌های اقتصادی در‌ مکاتب تولید جهانی پرداخت و گفت: جریان پیشرفت اقتصادی نیاز به یک جهش دارد و دیگر نمی‌توان گام به گام جلو رفت. برای همگام شدن با پیشرفت جهانی نیاز به جریان‌سازی پر سرعتی دارد و باید برای آینده اقتصاد ایران جریان سازی جهانی کنیم.

این مسئول فناور افزود: ایران با همین وضعیت جهان سومی اقتصادی، همانطور که تجربه نشان داده است؛ می‌تواند پذیرای نوآوری جهانی باشد.

خیاطیان با بیان اینکه قانون جهش دانش‌بنیان زمینه خوبی را برای حضور شرکت های بزرگ، فراهم کرده است، تصریح کرد: زمینه سازی برای خلق شرکت های دانش بنیان بزرگ  و ارتباط آنها  با پارک های علم و فناوری، مراکز تحقیقاتی و ... برقرار است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد: سال آینده سال رونق صنعت وی سی(وی‌سی)در اکوسیستم نوآوری و فناوری خواهد بود.

خیاطیان اشاره کرد: همگام با بلوغ اکوسیستم استارت‌آپی و دانش‌بنیانی، شبکه مالی، بانکی و  سرمایه خیلی رشد کرده است.

وی در راستای گام‌های صندوق برای جریان‌ستزی مفهوم دانش‌بنیان در‌کشور ادامه‌ داد: برنامه شکوفا در شبکه یک، یکی از نمونه‌های موفق این جریان‌‌سازی‌هاست.

خیاطیان درباره ماموریت‌ها و اهداف صندوق تصریح کرد: ماموریت صندوق نوآوری و شکوفایی تکمیل نظام تامین مالی نوآوری و فناوری کشور است.

وی افرود: در همین راستا، زمینه را برای استفاده فناوران ازشبکه‌های‌ بانکی و بازار سرمایه برای استفاده از خدمات مالی، فراهم است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب